Children’s Congress 2019

Iedere twee jaar organiseert JDRF het Children’s Congress. 150 kinderen van over de hele wereld komen bij elkaar om het Amerikaanse Congress in Washington te overtuigen van het belang van Type 1 Diabetes onderzoek. Het doel? Zorgen dat de Amerikaanse beleidsmakers onderzoek naar T1D blijven financieren. In 2017 zorgde het Children’s Congress ervoor dat er opnieuw miljoenen dollars aan Type 1 Diabetes onderzoek zijn toegezegd!

JDRF Nederland mag iemand afvaardigen naar het Children’s Congress. Dat betekent dat je op 6 of 7 juli 2019 met een van je ouders en iemand van JDRF Nederland naar Washington vliegt. Tussen 8 en 10  juli is dan het Children’s Congress: je ontmoet de andere afgevaardigden, waaronder je Amerikaanse buddy, bezoekt de Nederlandse ambassade en gaat naar ‘The Hill’ om daar in het zicht van het Witte Huis te vertellen over jouw leven met T1D. Op 11 of 12 juli vlieg je weer terug naar Nederland en dit alles op kosten van JDRF. JDRF heeft sponsors die deze kosten compenseren.

Waarom zou je je aanmelden?

Dit is een kans die je maar één keer in je leven krijgt! Behalve dat je natuurlijk naar Washington gaat, krijg je de mogelijkheid om de hele wereld te laten zien dat je met T1D alles kan. Je gaat het Amerikaanse Congress overtuigen van het feit dat T1D-onderzoek ontzettend belangrijk is en dat er veel geld voor nodig is. Je gaat hen, en de rest van de wereld, vertellen hoe het is om te leven met T1D. Op die manier kun je aandacht vragen voor T1D, zowel in Nederland als internationaal.

Daarnaast ontmoet je andere kinderen en jongeren van over de hele wereld met T1D. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe die T:Slim pomp werkt die in Nederland niet verkrijgbaar is? Of hoe het is om T1D te hebben in Israël of Australië? Ook krijg je een idee hoe jij je nog beter in kunt zetten voor JDRF en een wereld zonder T1D als je weer thuis bent.

Let op: je moet je uiterlijk voor 30 september 2018 aanmelden.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand tussen de 12 en 17 jaar met Type 1 Diabetes. Je moet goed Engels kunnen spreken en bereid zijn om in de media te verschijnen. Je moet aandacht willen en durven vragen voor Type 1 Diabetes, en jouw verhaal met de wereld kunnen delen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je je realiseert waarom wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk is, en dat je JDRF een warm hart toedraagt. Ook moet je jouw boodschap over kunnen brengen aan de leden van het Amerikaanse Congress. Als laatste willen we dat je bereid bent om de kennis en ervaring die je opdoet in Washington te delen met JDRF Nederland en je voor JDRF Nederland wil inzetten op evenementen en in de media.

Let op: als je gekozen wordt moet je beschikken over een paspoort dat tenminste geldig is tot 1 januari 2021.

Ben je net 18 jaar tussen 6 en 12 juli maar lijkt het je toch een prachtige kans om mee te mogen naar het Children’s Congress? Stuur dan een email naar childrenscongress@jdrf.nl.

Aanmeldprocedure

De aanmeldprocedure voor het Children’s Congress 2019 bestaat uit twee delen:

  1. Het invullen en opsturen van het aanmeldformulier in het Engels (zie onder)
  2. Het opnemen en insturen van een filmpje van maximaal 3 minuten, waarin je (in het Engels) verteld wie je bent, wat je wil bereiken door naar Washington en wat jij voor JDRF kan betekenen. Dat opsturen doe je via WeTransfer naar childrenscongress@jdrf.nl

In oktober wordt door staff en het bestuur van JDRF Nederland een selectie gemaakt en worden 3 kandidaten gekozen voor de tweede ronde. De tweede ronde is een Skype interview met George Nethercutt, het Amerikaanse bestuurslid van JDRF Nederland. In samenspraak met George Nethercutt wordt de kandidaat gekozen die namens JDRF Nederland zal worden voorgedragen voor het Children’s Congress 2019.

Let op: als jij de gekozen kandidaat bent van JDRF Nederland moet er nog goedkeuring komen van JDRF in Amerika. Het is dus niet zo dat als je gekozen wordt door JDRF Nederland, je sowieso naar Washington gaat. Uiterlijk eind februari 2019 krijg je bericht of je daadwerkelijk naar Washington gaat.

Ik heb nog vragen!

Neem dan contact op met JDRF via childrenscongress@jdrf.nl of 030 662 82 60

Ik wil me aanmelden!