Nieuws

JDRF Nederland zoekt jonge ambassadeur voor Children’s Congress in Washington

in Acties en Events

Je bent…

  • tussen de 12 en 17 jaar oud tijdens het Children’s Congress
  • je hebt type 1 diabetes
  • je bent behoorlijk zelfverzekerd
  • je hebt een flinke dosis overtuigingskracht
  • je spreekt en schrijft goed Engels
  • bereid je ervaringen uit Washington te delen met JDRF Nederland

Dan ben jij misschien wel degene die JDRF Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Children’s Congress in Washington van 26 tot en met 28 juni 2023.

Waarom een Children’s Congress

Iedere twee jaar organiseert JDRF International het Children’s Congres waar 150 kinderen met type 1 diabetes bij elkaar komen. De missie van de reis? Het Amerikaanse Congress in Washington ervan overtuigen dat type 1 diabetes-onderzoek ontzettend belangrijk is en dat er veel geld voor nodig is.

Het vorige Children’s Congress zorgde voor veel extra geld en aandacht voor onderzoek naar type 1 Diabetes. Help jij dit jaar mee om weer een mooi bedrag bij elkaar te halen voor het beste wereldwijde onderzoek naar voorkomen, genezen en behandelen van type 1 diabetes?

Jonge ervaringsdeskundige

Voor 2023 mag JDRF Nederland één jongere (12-17 jaar) afvaardigen. Je hoeft hier geen wetenschappelijke studie voor te hebben gevolgd, met een goed persoonlijk verhaal kom je al een heel eind. Bovendien, met type 1 diabetes kun je alles aan!

Tijdens het congres vertellen alle 150 kersverse jeugdambassadeurs aan het Congres over hoe het is om te leven met type 1 diabetes.

Hoe werkt het Children’s Congress

De uitverkorene ontmoet tijdens het congres andere afgevaardigden uit alle hoeken van de wereld, waaronder een eigen Amerikaanse buddy. Daarnaast bezoek je de Nederlandse ambassade in Washington en ga je naar ‘The Hill’ om daar in het zicht van het Witte Huis te vertellen over je leven met type 1 diabetes. Natuurlijk wordt de reis geheel verzorgd door JDRF en gaat een van je ouders mee ter begeleiding.

Inschrijven?

Schrijf je NU in. De deadline voor aanmelding is 30 oktober 2022. Daarna wordt een shortlist gemaakt van de aangemelde kandidaten. In de week van 7 november hoor je of je doorgaat naar de tweede ronde.

Inschrijven? Dat kan via deze link.

Ambassadeurschap JDRF

De reis is een kick-off van twee jaar ambassadeurschap voor JDRF Nederland, waarbij je de nieuw opgedane kennis en ervaring bij thuiskomst deelt met media en tijdens evenementen van JDRF.


JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek