T1D de wereld uit: mini-podcasts

Stichting JDRF Nederland en Rijksmuseum Boerhaave slaan de handen ineen voor de expositie Type 1 diabetes de wereld uit. In deze tentoonstelling leer je meer over type 1 diabetes (T1D). Aanvullend op de expositie maakten we vier korte podcasts over T1D. Scroll naar beneden voor de korte podcasts. Wil je meer horen? Klik dan op de button hieronder voor de langere podcasts.

Over JDRF Nederland

JDRF Nederland zet zich in voor een wereld zonder type 1 diabetes. Meer dan 120.000 mensen in Nederland leven met T1D. Deze auto-immuunziekte heeft op ieder van hen een grote fysieke en psychische impact. Daarom is het van levensbelang dat wetenschappers oplossingsgericht onderzoek doen naar type 1.

Doneer voor wetenschappelijk onderzoek

Aflevering 1 - Jong én oud met type 1 diabetes

In deze aflevering hoor je Jouke en Bastiaan. Jouke is 78 jaar en heeft al 50 jaar type 1 diabetes. Bastiaan is 28 jaar en sinds 4,5 jaar T1Dér. Aan de hand van verschillende topics praten ze met elkaar over hun leven met type 1. Wat is er veranderd de afgelopen jaren en wat bleef hetzelfde?

Luisteren naar de podcast

Aflevering 2 - Leven met én zonder type 1 diabetes

In deze aflevering hoor je Jarah Gartener Simons en zijn goede vriend Matthijs. Jarah heeft type 1 diabetes. Matthijs maakte twee dagen lang kennis met het 24 uur per dag leven met T1D door gebruik te maken van de DT1 Day2day app. Ze gaan in gesprek met elkaar over het leven met én zonder type 1.

Vanaf 9 november is de app te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Durf jij de uitdaging aan?

Luisteren naar de podcast

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek