Nieuws

MedTech: technologie en type 1 diabetes - 12 mei 2022

in Acties en Events

Technologie is van levensbelang bij type 1 diabetes en daarover ging MedTech op donderdag 12 mei 2022. Met partijen uit het diabetesveld spraken we over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van insulinepennen, glucosesensoren, insulinepompen en hybrid closed loops.

Technologische ontwikkelingen worden steeds belangrijker in de behandeling van type 1 diabetes. Op donderdag 12 mei 2022 organiseerden we MedTech: een online avond volledig in het teken van medische technologie bij type 1 diabetes.

Innovatie maakt insuline toedienen eenvoudiger en geeft meer inzicht in de bloedglucosewaardes. Daarnaast kan medische technologie mensen met type 1 diabetes zorgen uit handen nemen. Tijdens MedTech deelden we de nieuwste ontwikkelingen en konden deelnemers live in gesprek met leveranciers en fabrikanten van diabeteshulpmiddelen.

MedTech werd mede mogelijk gemaakt door:

Overige deelnemende bedrijven bij MedTech:

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek