Archief

Ingrid Wiechers nieuwe directeur JDRF Nederland

Met ingang van 1 juni 2019 wordt Ingrid Wiechers de nieuwe directeur van JDRF Nederland. Ingrid Wiechers volgt hiermee Claudia Vonk op, die deze functie sinds 2017 bekleedt.

Ingrid Wiechers is afkomstig van Univé waar zij de afgelopen jaren werkzaam was als Commercieel Directeur. Hiervoor werkte zij in diverse marketing en communicatiefuncties voor onder meer De Friesland Zorgverzekeraar, Mediq, HEMA en Prénatal.

Maarten de Groot, voorzitter van JDRF Nederland: “Claudia Vonk heeft de afgelopen periode veel voor JDRF Nederland betekend. Ze heeft de organisatie verder geprofessionaliseerd. Het bestuur en de organisatie dankt Claudia voor haar inzet en wensen haar succes met de vervolgstappen in haar carrière. Op de JDRF One WALK die op 15 juni a.s. op het landgoed Nyenrode in Breukelen plaatsvindt, geeft Claudia symbolisch het stokje over aan Ingrid. Ingrid gaat met veel energie verder op de ingeslagen weg. De ruime commerciële ervaring die zij onder andere in de zorgsector heeft opgedaan, geeft JDRF als organisatie de kans een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de fondsenwervende organisatie en de maatschappelijke impact. Wij heten Ingrid van harte welkom.”

Ingrid Wiechers: “JDRF is een wereldwijde organisatie met de focus op type 1 diabetes. Dit is de kracht van JDRF en hiermee is de organisatie van veel waarde. Door het financieren van onderzoek gaat JDRF type 1 diabetes de wereld uithelpen. Innovatie is hierbij cruciaal. Graag zet ik mij samen met de collega’s en alle betrokkenen in om hier vanuit JDRF Nederland een belangrijke bijdrage aan te leveren, evenals aan het genereren van meer bekendheid over type 1 diabetes en JDRF in Nederland”.

Wiechers vervolgt: “ik weet hoe het leven met een kind met een chronische aandoening is. Het wordt vaak onderschat. Als ouder ben je er altijd mee bezig. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en kansen van een kind, ondanks een aandoening. De omgeving begrijpt niet altijd dat er een constante zorg is en er gelijktijdig een prachtige uitdaging bestaat om je kind alle kansen en vertrouwen te geven”.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via 031 30 662 82 60 of info@jdrf.nl