Carolien gaat naar Washington!

Children’s Congress 2019

Elke twee jaar vindt er in de Verenigde staten iets bijzonders plaats. Meer dan 160 kinderen (4-17 jaar oud) van over de hele wereld verzamelen zich op uitnodiging van JDRF in Washington, om de de Amerikaanse regering daar te vertellen wat de impact van type 1 diabetes is op hun levens, en waarom het zo belangrijk is om onderzoek naar deze aandoening te financieren. Zij krijgen tijd, en een luisterend oor van een aantal belangrijke senatoren om zélf hun verhaal te doen. Ook JDRF Nederland stuurt een afgevaardigde. JDRF vindt het namelijk belangrijk dat het meest veelbelovende onderzoek wordt gesteund, ongeacht waar dat plaatsvindt. Naast JDRF is de Amerikaanse Staat de grootste financier van onderzoek naar type 1 diabetes. In de V.S. zijn momenteel een heel aantal onderzoeksprojecten onderweg die veel kunnen betekenen voor de weg naar genezing, en in de tussentijd behandeling kunnen verbeteren.

Children’s Congress vindt dit jaar van 8 tot 10 juli 2019 plaats in Washington D.C.

Onze ambassadeur: Carolien

Carolien Connolly, onze ambassadeur op Children’s Congress 2019

Dit jaar wordt Nederland vertegenwoordigd in Washington door Carolien Connolly.

Carolien is 17 en heeft type 1 diabetes sinds haar 6e. Ze kijkt er naar uit om haar ervaring te delen met anderen, en aan de wereld uit te leggen hoe belangrijk het is om T1D te genezen. Ze is al druk bezig met de voorbereidingen. Zelf zegt ze dit:

“Het is echt een leerzame ervaring hoe dit proces in zijn werk gaat. Ik ben nu aan een Amerikaanse buddy gekoppeld zodat ik later in Washington alvast een vriend heb om mee om te gaan. Later moet ik ook een plakboek maken dat naar het Amerikaanse Congres gaat om mijn verhaal met Diabetes Type 1 te delen. Er komt veel bij kijken maar het is echt een super leuke en leerzame ervaring dit allemaal. Echt een eer om mee te mogen maken!”

We zijn ontzettend blij met alle kandidaten voor Children’s Congress 2019, die we inmiddels ook allemaal tot onze Jeugdambassadeurs mogen rekenen, we zien ze dus gelukkig nog terug.