Children’s Congress 2019

 

 

Childrens Congress 2019 – Type 1 Diabetes

Iedere twee jaar organiseert JDRF het Children’s Congress. 150 kinderen van over de hele wereld komen bij elkaar om het Amerikaanse Congress in Washington te overtuigen van het belang van Type 1 Diabetes onderzoek. Het doel? Zorgen dat de Amerikaanse beleidsmakers onderzoek naar Type 1 Diabetes blijven financieren. 

Wij zoeken jou!

Tussen 6 en 12 juli mag één Nederlandse jongen of meisje tussen de 12 en 17 jaar, samen met een ouder naar Washington D.C. als afgevaardigde voor JDRF Nederland naar het Childrens Congress. Behalve dat je natuurlijk naar Washington gaat, krijg je de mogelijkheid om de hele wereld te laten zien dat je met Type 1 Diabetes alles kan.  Je gaat het Amerikaanse Congres en de rest van de wereld, vertellen hoe het is om te leven met Type 1 Diabetes. Je gaat hen en overtuigen van het feit dat onderzoek ontzettend belangrijk is. Je ontmoet andere kinderen en jongeren van over de hele wereld met Type 1 Diabetes en wisselt ervaringen uit. 

Hoe werkt het?

Je vliegt op 6 of 7 juli 2019 met een van je ouders en iemand van JDRF Nederland naar Washington. Tussen 8 en 10 juli vind het Childrens Congress plaats. Je ontmoet andere afgevaardigden, waaronder je Amerikaanse buddy, bezoekt de Nederlandse Ambassade en gaat naar ‘The Hill’ om daar in het zicht van het Witte Huis te vertellen over jouw leven met Type 1 Diabetes. Op 11 of 12 juli vlieg je weer terug naar Nederland. Dit alles op kosten van JDRF. (JDRF heeft sponsors die deze kosten compenseren).

Wie kan zich aanmelden?

Iedereen tussen de 12 en 17 jaar met Diabetes Type 1  die goed Engels spreekt en niet op zijn of haar mondje is gevallen kan zich aanmelden. Je wilt en durft aandacht te vragen voor jouw verhaal en kan goed uitleggen waarom onderzoek naar Type 1 Diabetes zo belangrijk is. Ben je net 18 jaar tussen 6 en 12 juli maar lijkt het je toch een prachtige kans om mee te mogen naar het Children’s Congress? Stuur dan een email naar childrenscongress@jdrf.nl.

Meld je aan!

Ga naar het aanmeldformulier en meld je aan. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 september 2018. 

Ga naar het aanmeldformulier

 

Vragen?

Neem dan contact op met JDRF via childrenscongress@jdrf.nl of 030 662 82 60.