Periodiek Schenken

De tocht naar de genezing van type 1 diabetes (T1D) is geen sprint, maar een marathon. Wij hebben daarom enorm veel aan de jarenlange steun van onze vaste donateurs. De meeste vaste donateurs steunen ons met een vast bedrag per maand, maar wist je dat het ook mogelijk is een Periodieke Schenkingsovereenkomst met JDRF Nederland aan te gaan? Op die manier steun je de strijd tegen T1D én krijg je belastingvoordeel!

Jouw voordeel bij periodiek schenken

Als je vastlegt ons minimaal 5 jaar lang een vast bedrag per jaar te schenken, dan kun je die gift volledig aftrekken op je belastingaangifte, ongeacht de hoogte van het te schenken bedrag. Om dit te kunnen doen moet de schenking wel zijn vastgelegd in een officiële overeenkomst. Heb je zo’n overeenkomst met ons, dan kun je wel tot 51,95% van je gift terugkrijgen van de belasting. Hoeveel jij terug kunt vragen hangt af van je schenking, inkomen en je persoonlijke situatie. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk dan hier om je persoonlijke berekening te maken.

Het leuke is, je kunt er ook voor kiezen het belastingvoordeel aan JDRF te schenken. Je betaalt dan netto hetzelfde bedrag, maar JDRF ontvangt meer. Hoe dat werkt zie je in onderstaand rekenvoorbeeld met een inkomstenbelastingtarief van 42%:

Bij een ‘gewone’ gift onder de minimum drempel:

Je jaarlijkse schenking is: € 100,-
Je  krijgt terug van de belasting: € 0,-
Je schenkt netto:     € 100,-

Bij een periodieke schenking:

Je jaarlijkse schenking is: € 172,-
Je  krijgt terug van de belasting: € 72,-
Je schenkt netto:     € 100,-

In dit voorbeeld  betekent het dat je met een Overeenkomst Periodiek Schenken met hetzelfde nettobedrag (€ 100,-) meer doneert aan JDRF Nederland (€ 172,- i.p.v. € 100,-)

Goed om te weten:  je  hele gift komt ten goede aan JDRF Nederland  omdat goede doelen met een ANBI-status zoals JDRF Nederland geen schenkbelasting hoeven te betalen. En dat doen we dus ook niet, zodat er nog meer geld naar onderzoek kan gaan!

“Onderzoek naar de genezing van type 1 vraagt om een lange adem en dus langdurige financiëring. Met een periodieke schenking bied ik JDRF financiële zekerheid over een langere periode. Zo komt een wereld zonder t1 weer wat dichterbij.” – Lizet van Os, Waalre –

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog wat meer informatie? Hier vind je wat vragen en antwoorden. Zit je vraag er niet bij, dan kun je contact opnemen met Jan Kooning, dit kan ook telefonisch via 06-10427924.

Doen?

Misschien ben je er al uit, en denk je: “Ja, dat is iets voor mij!”

Dan kun je het formulier online invullen, of hier downloaden en per post naar ons opsturen.

Heb je liever dat we contact met je opnemen? Dan kun je hieronder je gegevens achterlaten!