Periodiek Schenken

_MG_1820De weg van Type een naar Type geen is een marathon, geen sprint. Daarom steunen veel mensen jarenlang met een donatie JDRF Nederland. Sommigen doen via een Periodieke Schenkingsovereenkomst.  Daarmee kunnen ze de strijd tegen Type 1 Diabetes steunen met belastingvoordeel. Iets voor jou?

Als je ons namelijk minimaal vijf jaar lang een vast bedrag schenkt, dan kun je die gift volledig aftrekken bij je aangifte van de inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van het bedrag.
Een dergelijke periodieke schenking moet dus wel vastgelegd zijn in een overeenkomst tussen de schenker (jij) en de ontvanger (Stichting JDRF Nederland).

Jouw voordeel bij periodiek schenken

Als je een jaarlijkse gift via een Periodiek Schenkenovereenkomst vastlegt kun je het gehele bedrag van je inkomstenbelastingaangifte aftrekken waarmee je tot wel 51,95% van de gift terug kan krijgen. Het bedrag dat terug te vragen is verschilt met de hoogte van je schenking, je inkomen en je persoonlijke situatie.

Wil je jouw situatie uitrekenen kijk dan op: www.berekenhet.nl/giften/periodieke-giften.html

Vragen?
Kijk dan op de ‘Periodiek Schenk – Vraag en Antwoord’ pagina of neem contact op met Jan Kooning van JDRF Nederland via jkooning@jdrf.nl of 06 104 279 24.

Wil jij Type één veranderen in Type géén via een overeenkomst Periodieke Schenking?

Dat kan op twee manieren. Sinds januari 2018 kan dat je ook online de overeenkomst afsluiten.  Dat kan veilig en snel via www.periodiekschenken.nl/JDRF

Wil je liever de overeenkomst op papier?  Dat kan. Download het formulier via deze link.

Wil je het formulier per post of email ontvangen of heb je verder nog vragen? Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier.