Periodiek Schenken

_MG_1820De weg van Type een naar Type geen is een marathon, geen sprint. Daarom steunen veel mensen jarenlang met een donatie JDRF Nederland. Sommigen doen via een Periodieke Schenkingsovereenkomst.  Daarmee kunnen ze de strijd tegen Type 1 Diabetes steunen met belastingvoordeel. Iets voor jou?

Als je ons namelijk minimaal vijf jaar lang een vast bedrag schenkt, dan kun je die gift volledig aftrekken bij je aangifte van de inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van het bedrag.
Een dergelijke periodieke schenking moet dus wel vastgelegd zijn in een overeenkomst tussen de schenker (jij) en de ontvanger (Stichting JDRF Nederland).

Jouw voordeel bij periodiek schenken

Als je een jaarlijkse gift via een Periodiek Schenkenovereenkomst vastlegt kun je het gehele bedrag van je inkomstenbelastingaangifte aftrekken waarmee je tot wel 52% van de gift terug kan krijgen. Het bedrag dat terug te vragen is verschilt met hoogte van schenking en inkomen.

Wil je jouw situatie uitrekenen kijk dan op: https://www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel.

Vragen?
Kijk dan op de ‘Periodiek Schenk – Vraag en Antwoord’ pagina of neem contact op met Jan Kooning van JDRF Nederland via jkooning@jdrf.nl of 06 104 279 24.

Wil jij Type één veranderen in Type géén via een overeenkomst Periodieke Schenking?
Vul dan onderstaand formulier in. JDRF zal contact op nemen om de overeenkomst rond te krijgen.

Formulier Periodiek Schenken

Laat in de volgende kolommen je gegevens achter als je interesse hebt in een overeenkomst periodiek schenken. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

De overeenkomst ga je aan voor minimaal 5 jaar en is ten alle tijden opzegbaar. Het belastingvoordeel vervalt (op enkele uitzonderingen na) bij een tussentijdse opzegging.