Een topdag op een toplocatie

Donderdag 1 november stond in het teken van type 1 diabetes (T1D) en sport!

Op ons succesvolle zorgverlenerscongres, georganiseerd door JDRF Nederland en de Bas van de Goor Foundation, werden geïnteresseerde artsen en verpleegkundigen door onze sprekers helemaal bijgepraat met de laatste kennis op gebied van T1D en sport. De dag werd geopend door voormalig tophockeyer Tom van ‘t Hek, waarna onze voorzitter Maarten de Groot samen met oud-volleyballer Bas van de Goor alle gasten welkom heette.

De eerste lezing werd gegeven door  prof. Dr. Eelco de Koning en na de sessie van psychologe Sasja Huisman over angst, sport en T1D gingen de zorgverleners verschillende interessante kleedkamersessies in. De onderwerpen in deze sessies liepen uiteen; verschillende soorten sport en verschillende behandeling kwamen aan bod.

Tijdens de afsluiting door Dr. Henk-Jan Aanstoot kwamen de belangrijkste conclusies nog eens aan bod.

“Sport = Behandeling”

Hoewel het op deze dag weer bevestigd is dat voor elke persoon met T1D en zijn of haar sportwensen een individueel behandelplan nodig is, is dit een conclusie waarin iedereen zich kon vinden. Sport heeft een bewezen positieve werking op het fysieke en mentale welzijn van mensen met T1D. Sport = behandeling.

In de avond deden we het nog een dunnetjes over voor de echte experts, de mensen met T1D die naar de informatieavond kwamen.

Na de inleiding van Bas van de Goor en een lezing door Dr. Eelco de Koning werd de groep in tweeën gedeeld voor verschillende sessies, geleid door onder andere Bas van de Goor zelf.

Wat was het een topdag, op een toplocatie!

We hebben genoten van de enerverende gesprekken, de bekende gezichten en de nieuwe! We gaan vast bedenken hoe we dit volgend jaar nóg mooier kunnen doen! Hopelijk tot dan!

Wil je op de hoogte blijven van onze informatieavonden?