Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Up-To-Date avond Alkmaar

woensdag 13 maart @ 18:30 - 22:00

Ben jij al op de hoogte van het laatste nieuws over JDRF en onderzoek naar de laatste ontwikkelingen over type 1 diabetes? Zou je in gesprek willen gaan met anderen met type 1 diabetes over ervaringen? Of  wil je alles weten over de nieuwste systemen? Kom dan naar de Up-To-Date type 1 diabetes!

Tijdens het Up-to-Date event op woensdag 13 maart 2019  in het AFAS Stadion in Alkmaar praten we je bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met type 1 diabetes aan bod én kun je je kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt.

Schrijf je hier in

Programma

18:30 – 19:00  Inloop en registratie – Informatiemarkt
19:00 – 19:50  Research Update met o.a. dr. Henk-Jan Aanstoot
19:50 – 20:30  In gesprek met Guusje Neijens, Wietske Wits en Sanne van Beem
20:15 – 20:45  Pauze – Informatiemarkt
20:45 – 21:30  Presentaties van Zkope en Medtronic
21:30  Einde

Research Update

JDRF praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wereldwijde, baanbrekende onderzoeken, die JDRF financiert.
Er zijn verschillende oplossingspaden waar JDRF zich op richt: Kunstmatige alvleesklier, glucosegevoelige insuline, immuuntherapie, inkapseling, bètacel regeneratie en preventie.

Ook komt Dr. Henk-Jan Aanstoot spreken. Dr. Aanstoot is kinderarts bij nationaal diabetescentrum Diabeter. Hij werkt aan het opzetten van een biobank, welke materiaal gaat omvatten waarmee dr. Aanstoot op zoek zal gaan naar biomarkers die de verschillende subgroepen van mensen met type 1 diabetes kunnen definiëren. Er zijn namelijk therapieën die bij persoon A wel werken, en bij persoon B niet. Dr. Aanstoot gaat op zoek naar de reden hierachter: welke hormonen, eigenschappen of stofjes heeft persoon A niet die persoon B wel heeft. Zo kunnen therapieën beter op de patiënt worden afgestemd.

 

In gesprek met..

Guusje Neijens Guusje is diabetes verpleegkundige, ervaren met volwassenen en kinderen. Daarnaast is zij zelfstandig diabetesconsulent, een uitkomst voor mensen die een lastige kwestie met een ‘onpartijdig’ iemand willen bespreken. Ze geeft haar werk een extra accent omdat zij bij haar vaste taken altijd het perspectief van de ‘patiënt’ voor ogen heeft. Vragen en knelpunten ziet ze als een opdracht omdat er nog veel te verbeteren valt aan het leven met diabetes. “In het gesprek gaat het om het persoonlijke verhaal in combinatie met beroepskennis. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De kwaliteit van leven is het belangrijkste doel.”

Wietske Wits – Wietske heeft sinds 1983 type 1 diabetes. Ze is werkzaam bij Diabeter als patiënt-communicatie adviseur. “Leven met diabetes, er 24/7, 52 weken per jaar mee bezig zijn, vind ik een heftige opgave! Want helaas is chronisch ziek, niet chronisch gemotiveerd (althans bij mij 😉 )Ik vertel je graag meer hierover en ook over wat Diabeter misschien voor je kan betekenen.”

 

Sanne van Beem – Sanne heeft sinds 2014 type 1 diabetes. Sindsdien zet zij zich in voor meer bekendheid over type 1 diabetes en JDRF. Momenteel studeert ze aan de VU in Amsterdam. “Ondanks dat type 1 diabetes geen belemmering hoeft te zijn, maakt het alles net even lastiger”.

 

 

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt vind je verschillende partijen uit de diabeteswereld. Kom alles te weten over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters. 

Praktische informatie
De up-to-date avond vind plaats op woensdag 13 maart 2019 van 18:30 tot 22:00 uur. De avond wordt gehouden in het AFAS Stadion in Alkmaar. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je met de bus naar de Rhijnvis Feithlaan. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen. Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar info@jdrf.nl

Schrijf je hier in

 

 

Gegevens

Datum:
woensdag 13 maart
Tijd:
18:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

AFAS Stadion
Stadionweg 1
Alkmaar, 1812AZ
+ Google Maps