Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Up-To-Date avond Almere

woensdag 20 maart @ 18:30 - 22:00

Ben jij al op de hoogte van het laatste nieuws over JDRF en onderzoek naar de laatste ontwikkelingen over type 1 diabetes? Zou je in gesprek willen gaan met anderen met type 1 diabetes over ervaringen? Of  wil je alles weten over de nieuwste systemen? Kom dan naar de Up-To-Date type 1 diabetes!

Tijdens het Up-to-Date event op woensdag 20 maart 2019  in het Topsportcentrum Almere praten we je bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met type 1 diabetes aan bod én kun je je kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt.

Schrijf je hier in

Programma

18:30 – 19:00  Inloop en registratie – Informatiemarkt
19:00 – 19:50  Research Update met o.a. prof. dr. Eelco de Koning
19:50 – 20:30  In gesprek met Guusje Neijens, Wietske Wits, Lennart Eendebak en Ineke Bosch
20:30 – 21:00  Pauze – Informatiemarkt
21:00 – 21:40  Presentaties van Roche en Medtronic
21:40  Einde

Research Update

JDRF praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wereldwijde, baanbrekende onderzoeken, die JDRF financiert. Er zijn verschillende oplossingspaden waar JDRF zich op richt: Kunstmatige alvleesklier, glucosegevoelige insuline, immuuntherapie, inkapseling, bètacel regeneratie en preventie. Hierna komt prof. dr. Eelco de Koning van het LUMC zijn onderzoeksproject toelichten.

 

 

In gesprek met..

Guusje Neijens – Guusje is diabetes verpleegkundige in het Rijnstate Ziekenhuis, ervaren met volwassenen en kinderen. Ze geeft haar werk een extra accent omdat zij bij haar vaste taken altijd het perspectief van de ‘patiënt’ voor ogen heeft. Vragen en knelpunten ziet ze als een opdracht omdat er nog veel te verbeteren valt aan het leven met diabetes. “In het gesprek gaat het om het persoonlijke verhaal in combinatie met beroepskennis. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De kwaliteit van leven is het belangrijkste doel.”

 

Wietske Wits – Wietske heeft sinds 1983 type 1 diabetes. Ze is werkzaam bij Diabeter als patiënt-communicatie adviseur. “Leven met diabetes, er 24/7, 52 weken per jaar mee bezig zijn, vind ik een heftige opgave! Want helaas is chronisch ziek, niet chronisch gemotiveerd (althans bij mij 😉 )Ik vertel je graag meer hierover en ook over wat Diabeter misschien voor je kan betekenen.”

 


Lennart Eendebak – Lennart kreeg op zijn vierde de diagnose diabetes type 1. Sindsdien heeft hij verschillende fasen meegemaakt wat betreft de verhouding tot zijn diabetes. Doordat hij het zo jong kreeg, had hij niet gelijk de impact door en ervaarde hij het vooral als een gegeven. Naarmate hij ouder werd, begon hij meer te worstelen met gevoelens als frustratie, verdriet en boosheid. Hoewel het altijd lastig blijft, durft hij nu te zeggen dat hij zijn diabetes een plek gegeven heeft. Hij gaat graag het gesprek aan over de mentale kant van diabetes.

 

Ineke Bosch – Ineke is Physician Assistant en coördinator kinderdiabetesteam in De Kinderkliniek. Ze zet zich al jaren in voor meer bekendheid over diabetes en in 2013 schreef zij Het Groot Diabetesboek. Ze vertelt over de eerste ervaringen met de nieuwste behandelingen met de 670G: een insulinepomp die o.a. zelf bepaalt wat hij doet met de basaalstand.

 

 

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt vind je verschillende partijen uit de diabeteswereld. Kom alles te weten over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters. 

Praktische informatie
De up-to-date avond vind plaats op woensdag 20 maart 2019 van 18:30 tot 22:00 uur. De avond wordt gehouden in het Topsportcentrum Almere. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je met de trein naar Almere Poort. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar info@jdrf.nl

Schrijf je hier in

 

Gegevens

Datum:
woensdag 20 maart
Tijd:
18:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Topsportcentrum Almere
Pierre de Coubertinplein 4
Almere, 1362 LB Nederland
Website:
http://sportbedrijf.almere.nl/topsportcentrum-almere/