Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Up-To-Date avond Almere

woensdag 20 maart @ 19:00 - 22:00

Ben jij al op de hoogte van het laatste nieuws over JDRF en onderzoek naar de laatste ontwikkelingen over type 1 diabetes? Zou je in gesprek willen gaan met anderen met type 1 diabetes over ervaringen? Of  wil je alles weten over de nieuwste systemen? Kom dan naar de Up-To-Date type 1 diabetes!

Tijdens het Up-to-Date event op woensdag 20 maart 2019  in het Topsportcentrum Almere praten we je bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met type 1 diabetes aan bod én kun je je kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt.

Schrijf je hier in

Programma

Research Update

JDRF praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wereldwijde, baanbrekende onderzoeken, die JDRF financiert.
Er zijn verschillende oplossingspaden waar JDRF zich op richt:

  • Kunstmatige alvleesklier
  • Glucosegevoelige insuline
  • Immuuntherapie
  • Inkapseling
  • Bètacel regeneratie
  • Preventie

Hierna komt een onderzoeker zijn of haar onderzoeksproject toelichten. Wie dat wordt maken we zo spoedig mogelijk bekend op deze website.

In gesprek met..

Guusje Neijens Guusje is diabetes verpleegkundige in het Rijnstate Ziekenhuis, ervaren met volwassenen en kinderen. Ze geeft haar werk een extra accent omdat zij bij haar vaste taken altijd het perspectief van de ‘patiënt’ voor ogen heeft. Vragen en knelpunten ziet ze als een opdracht omdat er nog veel te verbeteren valt aan het leven met diabetes. “In het gesprek gaat het om het persoonlijke verhaal in combinatie met beroepskennis. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De kwaliteit van leven is het belangrijkste doel is.”

 

Wietske Wits – Wietske heeft sinds 1983 type 1 diabetes. Ze is werkzaam bij Diabeter als patiënt-communicatie adviseur. “Leven met diabetes, er 24/7, 52 weken per jaar mee bezig zijn, vind ik een heftige opgave! Want helaas is chronisch ziek, niet chronisch gemotiveerd (althans bij mij 😉 )Ik vertel je graag meer hierover en ook over wat Diabeter misschien voor je kan betekenen.”

 

 

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt vind je verschillende partijen uit de diabeteswereld. Kom alles te weten over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters. 

Praktische informatie
De up-to-date avond vind plaats op woensdag 20 maart 2019 van 18:30 tot 22:00 uur. De avond wordt gehouden in het Topsportcentrum Almere. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je met de trein naar Almere Poort. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar info@jdrf.nl

Schrijf je hier in

 

Gegevens

Datum:
woensdag 20 maart
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Topsportcentrum Almere
Pierre de Coubertinplein 4
Almere, 1362 LB Nederland
+ Google Maps
Website:
http://sportbedrijf.almere.nl/topsportcentrum-almere/