Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Up-To-Date avond Groningen

woensdag 6 maart @ 18:30 - 22:00

Ben jij al op de hoogte van het laatste nieuws over JDRF en onderzoek naar de laatste ontwikkelingen over type 1 diabetes? Zou je in gesprek willen gaan met anderen met type 1 diabetes over ervaringen? Of  wil je alles weten over de nieuwste systemen? Kom dan naar de Up-To-Date type 1 diabetes!

Tijdens het Up-to-Date event op woensdag 6 maart 2019  in Best Western Plus Hotel Groningen Plaza in Groningen praten we je bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met type 1 diabetes aan bod én kun je je kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt.

Schrijf je hier in

Programma

Research Update

Johan Keurentjes (bestuurslid JDRF) praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wereldwijde, baanbrekende onderzoeken, die JDRF financiert.
Er zijn 
verschillende oplossingspaden waar JDRF zich op richt:

  • Kunstmatige alvleesklier
  • Glucosegevoelige insuline
  • Immuuntherapie
  • Inkapseling
  • Bètacel regeneratie
  • Preventie

Hierna komt een onderzoeker zijn of haar onderzoeksproject toelichten. Wie dat wordt maken we zo spoedig mogelijk bekend op deze website.

In gesprek met..

Anne Huizinga Anne verliet op haar 18e haar ouderlijk huis in Groningen om in Maastricht te gaan studeren mét type 1 diabetes. Naast haar studie loopt ze graag in de natuur, heeft ze een passie voor ‘diabetes blij’ koken en bakken, en geeft ze onder motto ‘van chronisch ziek naar chronisch genieten’ graag een positieve draai aan het leven met type 1 diabetes.

 

Guusje Neijens Guusje is diabetes verpleegkundige, ervaren met volwassenen en kinderen. Daarnaast is zij zelfstandig diabetesconsulent, een uitkomst voor mensen die een lastige kwestie met een ‘onpartijdig’ iemand willen bespreken. Ze geeft haar werk een extra accent omdat zij bij haar vaste taken altijd het perspectief van de ‘patiënt’ voor ogen heeft. Vragen en knelpunten ziet ze als een opdracht omdat er nog veel te verbeteren valt aan het leven met diabetes. “In het gesprek gaat het om het persoonlijke verhaal in combinatie met beroepskennis. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De kwaliteit van leven is het belangrijkste doel is.”

 

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt vind je verschillende partijen uit de diabeteswereld. Kom alles te weten over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters. 

Praktische informatie
De up-to-date avond vind plaats op woensdag 6 maart 2019 van 18:30 tot 22:00 uur. De avond wordt gehouden in het Hotel Groningen Plaza. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je gemakkelijk met de bus van Groningen Centraal naar de halte Corpus den Hoorn Zuid. Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar info@jdrf.nl

Schrijf je hier in

Gegevens

Datum:
woensdag 6 maart
Tijd:
18:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
Laan Corpus den Hoorn 300
Groningen, 9728 JT
+ Google Maps
Website:
https://hotelgroningenplaza.nl/hotel-omgeving/route/