Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

JDRF up-to-date avond Rotterdam

woensdag 3 april @ 18:30 - 22:00

Ben jij al op de hoogte van het laatste nieuws over JDRF en onderzoek naar de laatste ontwikkelingen over type 1 diabetes? Zou je in gesprek willen gaan met anderen met type 1 diabetes over ervaringen? Of  wil je alles weten over de nieuwste systemen? Kom dan naar de Up-To-Date type 1 diabetes!

Tijdens het Up-to-Date event op woensdag 3 april 2019 in de Rotterdam Science Tower (Marconistraat 16, Rotterdam) praten we je bij over de ontwikkelingen van de wereldwijde onderzoeken die JDRF financiert. Ook komen er persoonlijke tips en verhalen van mensen met type 1 diabetes aan bod én kun je je kennis nog verder verbreden tijdens de informatiemarkt.

Schrijf je hier in

Programma

18:30 – 19:00  Inloop en registratie – Informatiemarkt
19:00 – 19:50  Research Update met o.a. dr. Henk-Jan Aanstoot
19:50 – 20:25  In gesprek met Wietske Wits, Sebastiaan Kam, Jasper Iking en Per Winterdijk
20:25 – 20:55  Pauze – Informatiemarkt
21:55 – 21:55  Presentaties van Zkope, D-Support en Abbot
21:55  Einde

Research Update

JDRF praat je bij over de laatste stand van zaken rondom de wereldwijde, baanbrekende onderzoeken, die JDRF financiert.
Er zijn verschillende oplossingspaden waar JDRF zich op richt: Kunstmatige alvleesklier, glucosegevoelige insuline, immuuntherapie, inkapseling, bètacel regeneratie en preventie.

 

Ook komt Dr. Henk-Jan Aanstoot spreken. Dr. Aanstoot is kinderarts bij nationaal diabetescentrum Diabeter. Hij werkt aan het opzetten van een biobank, welke materiaal gaat omvatten waarmee dr. Aanstoot op zoek zal gaan naar biomarkers die de verschillende subgroepen van mensen met type 1 diabetes kunnen definiëren. Er zijn namelijk therapieën die bij persoon A wel werken, en bij persoon B niet. Dr. Aanstoot gaat op zoek naar de reden hierachter: welke hormonen, eigenschappen of stofjes heeft persoon A niet die persoon B wel heeft. Zo kunnen therapieën beter op de patiënt worden afgestemd.

 

In gesprek met..

Wietske Wits – Wietske heeft sinds 1983 type 1 diabetes. Ze is werkzaam bij Diabeter als patiënt-communicatie adviseur. “Leven met diabetes, er 24/7, 52 weken per jaar mee bezig zijn, vind ik een heftige opgave! Want helaas is chronisch ziek, niet chronisch gemotiveerd (althans bij mij 😉 )Ik vertel je graag meer hierover en ook over wat Diabeter misschien voor je kan betekenen.”

 

 

Sebastiaan Kam – Sebastiaan heeft sinds zijn tiende jaar type 1 diabetes. Hij is afgestudeerd diëtist, ruim twee jaar werkzaam als barista en momenteel in opleiding om leidinggevende te worden in een coffee bar en lunch zaak. Sinds 2017 is hij met zijn vriendin de website Dia-Be-Smart gestart over het leven met type 1 diabetes en alles wat daar bij komt kijken. Ook heeft hij een passie voor sporten. Hij vertelt je graag meer over zijn kennis en ervaringen.

 

Drs. Per Winterdijk – Kinderarts-diabetoloog. Per is werkzaam bij Diabeter Deventer en naast zijn professie ook meer dan 40 jaar ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes. Verder is Per actief bezig met advisering en educatie voor verbetering van de diabeteszorg in Nepal.

 

 

Jasper Iking – Jasper heeft na de opleiding Sport Management in 2012 zijn bachelor Criminologie afgerond. Samen met twee anderen heeft hij in 2013 Stichting ééndiabetes opgericht. Nadat hij daar begin 2018 het stokje over heeft gegeven aan een nieuw bestuur is hij zich o.a. gaan inzetten voor ‘Insulin for Life’. Jasper heeft type 1 sinds zijn eenentwintigste.

 

 

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt vind je verschillende partijen uit de diabeteswereld. Kom alles te weten over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters. 

Praktische informatie
De up-to-date avond vind plaats op woensdag 3 april 2019 van 18:30 tot 22:00 uur. De avond wordt gehouden in de Rotterdam Science Tower aan de Marconistraat 16 te Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, neem dan tram 23 richting Marconiplein en stap bij de eindhalte uit. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Mocht je vragen hebben, stuur dan gerust een mail naar info@jdrf.nl

Schrijf je hier in

Gegevens

Datum:
woensdag 3 april
Tijd:
18:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Rotterdam Science Tower
Marconistraat 16
Rotterdam, 3029 AK Netherlands
+ Google Maps