Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

JDRF en DVN informatieavond – Zwolle

woensdag 9 november 2016 @ 20:00 - 22:00

Op woensdag 9 november nodigen Diabetesvereniging Nederland (DVN) en JDRF Nederland je uit voor een informatiebijeenkomst in Zwolle. Tijdens deze avond staat Type 1 Diabetes centraal: het leven nu met, en een toekomst zonder type 1.

Waar: Windesheim College, Zwolle

Start: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Einde: 22.00 uur

Programma

De avond begint om 20.00 uur in Lindenberg Centrum. Eerst neemt DVN het woord over het leven met Type 1 Diabetes op dit moment. Wat komt er allemaal bij kijken en welke rol speelt DVN als patiëntenorganisatie?

Vervolgens zal dr. Luc Janssens, kinderarts bij de Isala klinieken in Zwolle, het geheugen van alle aanwezigen opfrissen met een korte uitleg wat Type 1 Diabetes nou eigenlijk voor het lichaam betekent en welke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandeling en wellicht genezing van type 1 aan de orde zijn.

JDRF vertelt daarna over de onderzoeksontwikkelingen op het gebied van Type 1 Diabetes en de weg van Type één naar Type géén.

We sluiten de avond af met een paneldiscussie waarin vragen gesteld kunnen worden aan de sprekers. Om 22.00 is de avond ten einde.

Aanmelden

Deze avond is toegankelijk voor iedereen met diabetes type 1, familie, vrienden of andere betrokkenen. Je kunt je aanmelden door te mailen naar Stef Smits (diabetesveronl@gmail.com).

Gegevens

Datum:
woensdag 9 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

DVN en JDRF

Locatie

Windesheim College
Campus 2-6
Zwolle, 8017 CA
+ Google Maps