Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Type 1 en Sport Zorgverlenerscongres

donderdag 1 november 2018 @ 09:00 - 17:00

 

Sporten met Type 1 Diabetes kan een uitdaging zijn voor patiënt maar ook voor jou als zorgverlener. Het kan veel verschillende vraagstukken met zich meebrengen.  Kom op 1 november naar het Diabetes Type 1 & Sport Zorgverlenerscongres 2018, georganiseerd door JDRF Nederland en de Bas van de Goor Foundation. Toonaangevende professionals beantwoorden alle vragen rondom dit onderwerp. Het congres wordt gehouden in het Omnisport in Apeldoorn, een inspirerende omgeving waar met regelmaat topprestaties worden geleverd.

Diabetes type 1 en sport

De kans dat je veel vragen hebt over sport en diabetes is groot. Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes vinden zij het soms lastig om te starten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: angst voor hypo’s, vragen over wat wel of niet te eten en met welke bloedglucosewaarde te starten met sporten, zijn allemaal vragen die voorbij kunnen komen. Tijdens het zorgverleners Congres praten experts je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen bij Diabetes type 1. 

Het programma

Keynote speakers

Prof. Dr. Eelco de Koning spreekt over fysiologie van Type 1 en sport. En dr. Sasja Huisman spreekt vervolgens over de angst voor sporten die door Type 1 Diabetes kan ontstaan en hoe hiermee om te gaan.

Interactieve sessies

Naast presentaties van professionals, kun je ook deelnemen aan interactieve sessies in de kleedkamers van het Omnisport. Je spreekt met experts op allerlei vlakken, zoals topsport, teamsport, sport op school en dagelijks bewegen over onderwerpen als voeding bij sporten, pen-en pompgebruik en meer.  Ook is er een apart parallelprogramma voor internisten en kinderartsen, waarbij wetenschappelijke ontwikkelingen op dit vlak centraal staan. 

Bekijk een conceptprogramma van deze middag.

Praktische zaken

Het Type 1 & Sport Zorgverlenerscongres vind plaats op 1 november 2018 van 09.00 uur tot 17.00 uur voor zorgprofessionals. Het tijdstip van het avondprogramma voor mensen met Type 1 Diabetes, en de invulling hiervan, volgt nog. Locatie is een inspirerende omgeving waar met regelmaat topprestaties worden geleverd, namelijk het Omnisport in Apeldoorn. Deelname kosten bedragen 75,-.

Schrijf je in!

Schrijf je nu al in, dan ben je verzekerd van een plek!

Schrijf je in

 

Accreditatie

Is aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&VN (diabeteszorg)

Gegevens

Datum:
donderdag 1 november 2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

JDRF en BvdGF

Locatie

Omnisport Centrum Apeldoorn
De Voorwaarts 55
Apeldoorn, 7321MA
+ Google Maps