Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voel je vrij met type 1 diabetes

dinsdag 8 oktober @ 18:30 - 21:30

Voel jij je vrij met je diabetes? Of juist helemaal niet? Kom op dinsdag 8 oktober 2019 naar Voel je vrij met type 1 diabetes in De Soester Duinen. Tijdens deze informatieve & interactieve avond ga je in gesprek met experts op het gebied van onderzoek, therapieën en allerlei dagelijkse zaken in combinatie met type 1 diabetes. Daarnaast is er ook ruimte om je eigen ervaringen te delen met anderen. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Het programma

18:30 – 19:00    Inloop en registratie
19:00 – 19:05  Welkomstwoord
  Jacqueline Gesink, JDRF Nederland
19:05 – 19:30 Kick-off en update over onderzoekontwikkelingen
  Ambassadeur JDRF Nederland
19:30 – 20:15 In gesprek met.. – Ronde 1
20:15 – 20:45 Pauze
20:45 – 21:30 In gesprek met.. – Ronde 2
21:30 Einde

In gesprek met… de pannelleden

Jolanthe Helder

Jolanthe werkt als product specialist bij OneMed. Daarvoor is ze ruim 17 jaar werkzaam geweest als diabetesverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Naast dit werk heb ik zelf ervaring als patiënte met DM type 1 sinds mijn 25e. En geloof het of niet… ik heb thuis een kat die al 2 jaar diabetes heeft en 2 x per dag insuline gespoten krijgt.

 

Bastiaan van den Berg

Nadat Bastiaan in 2016 de diagnose type 1 diabetes kreeg is hij ontzettend veel gaan lezen over mogelijke therapieën en technologieën. Hij wilde ervoor zorgen dit zo comfortabel en optimaal mogelijk behandeld kon worden. Zijn biomedische achtergrond, gecombineerd met zijn passie voor technologie, heeft ervoor gezorgd dat hij al snel goed inzicht kreeg in alle mogelijkheden binnen het behandelspectrum van diabetes.

 

Orietta Koster

Orietta heeft sinds 2002 diabetes type 1. Eerder dit jaar begon ze samen met Loes Heijmans-Beek een campagne voor sensorvergoeding. Ze blijft zich inzetten voor vergoeding van zowel de Continue als de Flash Glucose Monitoring. Orietta is groot voorstander van vrije keuze in diabeteshulpmiddelen en -medicatie, en een samenwerking tussen artsen en patiënten.

 

Lucia Overbeek

Lucia Overbeek is als diabetesverpleegkundige verbonden aan Diabetes Centraal, een regionaal behandelcentrum voor kinderen en jongeren met diabetes in het Sint Antonius Ziekenhuis, Utrecht;
“Samen kijken naar wat bij je past is denk ik het belangrijkst bij de therapiekeuze. Waar de één volledig anticipeert op de continue sensor bij de pomp kan een ander dat juist heel belastend vinden en zich veel vrijer voelen met een spuitschema . Het één is niet per definitie beter dan het ander. Het gaat om wat voor jou het zwaarst weegt.”

 

Danique Reidsma

Danique is hockeyspeelster en ambassadeur voor JDRF: “Toen ik twee jaar geleden plotseling chronisch ziek werd, stond ik binnen anderhalve maand weer fit op het hockeyveld bij dames 1 van LOHC en promoveerden we, haalde ik alsnog de bachelor Bestuurskunde, startte ik aan een eerste baan op de Tweede Kamer én aan een master, die ik nominaal afrondde. Mijn motto is daarom ook: ‘Ik kan alles nog, behalve insuline maken’.”.

 

Praktische informatie

De informatieavond Voel je vrij met type 1 diabetes vindt plaats op 8 oktober 2019 van 18.30u tot 21.30u. De avond wordt gehouden in De Soester Duinen, een mooie plek centraal gelegen tussen Soest en Soesterberg. Het is makkelijk bereikbaar met het OV en de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je dit aangeven op het inschrijfformulier. Je kunt dan gebruik maken van een shuttlebus die je van station Amersfoort CS naar De Soester Duinen  brengt, en weer terug naar Station Amersfoort CS.

 

Meld je hier aan!

Gegevens

Datum:
dinsdag 8 oktober
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
Soest, Utrecht 3768 MD Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.soesterduinen.nl/

Organisator

JDRF Nederland
E-mail:
jgesink@jdrf.nl