Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Voel je vrij met type 1 diabetes

donderdag 13 december 2018 @ 18:30 - 21:30

Voel jij je vrij met je diabetes? Of juist helemaal niet? Kom op donderdag 13 december 2018 naar Voel je vrij met type 1 diabetes in De Soester Duinen. Tijdens deze informatieve & interactieve avond ga je in gesprek met experts op het gebied van reizen, sport, emotie en op jezelf gaan wonen in combinatie met type 1 diabetes. Daarnaast is er ook ruimte om je eigen ervaringen te delen met anderen en komen  de nieuwste onderzoeksontwikkelingen aan bod. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Meld je hier aan!

 

Het programma

18:30 – 19:00  Inloop en registratie
19:00 – 19:30  Kick-off en update over onderzoeksontwikkelingen
19:30 – 20:15  In gesprek met.. – Ronde 1
20:15 – 20:45  Pauze
20:45 – 21:30  In gesprek met.. – Ronde 2
21:30  Einde


In gesprek met..

Inge Verhagen – Inge is schrijfster van het boek ‘Over De Grens Met Diabetes’. Hierin beschrijft zij haar dagelijkse belevenissen met type 1 diabetes en haar avonturen als wereldreiziger. Het staat boordevol persoonlijke ervaringen, tips, adviezen en paklijsten voor als je op reis gaat met diabetes die samen met internisten en diabetes verpleegkundigen zijn opgesteld. Dit alles onder het motto: ‘Van diabetes heb je nooit vakantie, dus waarom zou ik ervoor thuisblijven?’.  

 

Jeroen Flim – Jeroen werkt voor de Bas van de Goor foundation waar hij programmamanager is van de Nationale Diabetes Challenge (NDC); Een wandelinterventie om mensen met diabetes te helpen bij een gezonde leefstijl. Hij heeft zelf type 1 diabetes en hij is een ervaren en allround sporter met een voorliefde voor mountainbiken.

 

 

Willem Gesink – Willem is professioneel zeiler. Hij is 3e geworden tijdens de wereldkampioenschappen in 2014 toen hij nog maar net met type 1 diabetes was gediagnosticeerd. Ook heeft hij meegedaan aan meerdere Nederlandse kampioenschappen. Momenteel studeert hij en is hij in zijn vrije tijd zeilcoach.

 

 

Maartje de Wit, PhD – Als senior onderzoeker richt Maartje zich op de psychosociale aspecten van diabetes bij kinderen met type 1 diabetes en hun families. Haar onderzoeken gaan over tieners, kwaliteit van leven en de implementatie ervan in routinematige zorg, de ontwikkelingsveranderingen en ouderlijk welzijn, en ondersteuning.

 

 

Brigiet Brink – Brigiet heeft nu 9 jaar type 1 diabetes, werkt als zelfstandig diabetescoach en traint hulpverleners in de diabeteszorg. Daarnaast is Brigiet een fervent blogster, waarin zij schrijft over haar dagelijks leven met diabetes, ontmoetingen met mensen (met diabetes) uit haar praktijk en haar zoektocht naar balans in haar glucosewaarden door voeding en beweging.

 

 

Anne Huizinga – Anne verliet op haar 18e haar ouderlijk huis in Groningen om in Maastricht te gaan studeren mét type 1 diabetes. Naast haar studie loopt ze graag in de natuur, heeft ze een passie voor ‘diabetes blij’ koken en bakken, en geeft ze onder motto ‘van chronisch ziek naar chronisch genieten’ graag een positieve draai aan het leven met type 1 diabetes.

 

 

Guusje Neijens – Guusje is diabetes verpleegkundige in het Rijnstate Ziekenhuis, ervaren met volwassenen en kinderen. Ze geeft haar werk een extra accent omdat zij bij haar vaste taken altijd het perspectief van de ‘patiënt’ voor ogen heeft. Vragen en knelpunten ziet ze als een opdracht omdat er nog veel te verbeteren valt aan het leven met diabetes. “In het gesprek gaat het om het persoonlijke verhaal in combinatie met beroepskennis. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De kwaliteit van leven is het belangrijkste doel is.”

 

Zuzana Sevcikova – Zuzana is diabetes verpleegkundige werkzaam in het EMC. “Ik bied zorg op maat voor mijn klanten met veel aandacht voor kwaliteit van leven. Ik  ben zelf sportieve dame met veel interesse in voeding, hou van reizen en ben een levensgenieter.”

 

 

Praktische informatie
De informatieavond Voel je vrij met type 1 diabetes vind plaats op 13 december 2018 van 18:30 tot 21:30 uur. De avond wordt gehouden in De Soester Duinen, een mooie plek centraal gelegen tussen Soest en Soesterberg. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. Mocht je met het OV komen, kan je dit aangeven op het inschrijfformulier. Je kan dan naar Amersfoort CS reizen waar je wordt opgehaald met een shuttlebus.  

Meld je hier aan!

 

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

 

 

Gegevens

Datum:
donderdag 13 december 2018
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
Soest, Utrecht 3768 MD Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.soesterduinen.nl/

Organisatoren

JDRF Nederland
Kaleido
Bosman