JDRF en de Pheidippides loop

Wellicht ben je de volgende uitspraak al eens tegengekomen: ‘De genezing van T1D is een marathon, geen sprint.’  Pheidippides was een Griekse koerier die van Marathon naar Athene liep. Hiermee was hij de eerste marathonloper in de geschiedenis. Zaterdag 26 oktober jl. vond de Pheidippidesloop plaats, waarbij JDRF als het goede doel was verkozen.   

Tijdens de Pheidippidesloop, georganiseerd door de Utrechtse atletiekvereniging U-Track, lopen de atleten de marathon in een team van 7 personen. Ook met het werken in teamverband kan JDRF zich identificeren. Alleen door samen te werken kunnen we van Type één Type géén maken. JDRF was dan ook erg verheugd het goede doel van deze loop te zijn. JDRF ontvangt de helft van de opbrengsten, het geld dat wordt bespaard door geen medailles of andere herinnering aan de deelnemers te geven en daarnaast hebben een aantal deelnemende teams zelf apart fondsen geworden. Al met al weer een mooie bijdrage aan onderzoek naar Type 1 Diabetes. Geweldig!

Wil jij ook hardlopen en fondsen werven voor JDRF? Of op een andere manier geld inzamelen om onderzoek naar Type 1 Diabetes mogelijk te maken? Of ken je een evenement waar JDRF zijn naam aan kan verbinden? Neem dan contact op met Ties Obers, tobers@jdrf.nl

 

Pheidippidesloop 26 oktober 2013