Nieuws

Diabetesorganisaties schrijven brief aan minister Ernst Kuipers

in JDRF

Zorg voor vergoeding van de continue glucosesensor voor iedereen met diabetes die dat nodig heeft. Die oproep doet JDRF samen met andere diabetes-organisaties aan de kersverse minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers.

Orietta Koster, Diabetesvereniging Nederland, Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, Stichting DON, Stichting ééndiabetes, Bas van de Goor Foundation en Stichting JDRF Nederland slaan de handen ineen. In een uitgebreide brief aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport roepen ze op tot vergoeding van rt-CGM, de continue glucosesensor, voor iedereen met diabetes die minimaal vier keer per dag insuline spuit of een insulinepomp gebruikt.

In de brief wordt uiteengezet waarom bredere sensorvergoeding essentieel is voor mensen met type 1 diabetes. De volledige brief lees je hier: brief aan minister Ernst Kuipers.

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek