Nieuws

Hugo zijn ervaring met de Equil patchpomp: “Dankzij Equil heb ik mijn leven met diabetes type 1 onder controle”

Leven met T1D

Hugo bruggetje gesponsord verhaal Van Heek 2023

Hugo van der Mark (66) kreeg in augustus 1989 de diagnose diabetes type 1. Inmiddels gebruikt hij al ruim 20 jaar een insulinepomp. Sinds drie jaar is dit de Equil patchpomp. Wat vindt hij van deze nieuwkomer op de Nederlandse markt?

De keuze voor een insulinepomp

“Ik heb genoeg ervaring om te weten wat ik in een pomp zoek,” legt Hugo uit. “Ten eerste wil ik een patchpomp vanwege het draagcomfort. Ten tweede moet de pomp eenvoudig in gebruik zijn én betrouwbaar. Ook moet er zowel op de pomp als op de PDA een bolusfunctie zitten.”

“Vanwege mijn eerdere ervaringen met insulinepompen, wilde ik een pomp waar mijn behandelteam van het ziekenhuis achter staat. Dus toen ik via hen de mogelijkheid kreeg om mee te doen aan een pilot met de Equil patchpomp, was ik meteen enthousiast.” Dat enthousiasme bleef. “Vanwege mijn positieve ervaring besloot ik om de pomp definitief te gaan gebruiken.”

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid

“Dankzij Equil is mijn leven met diabetes type 1 ‘redelijk’ normaal en onder controle,” vertelt Hugo. “Als ik bijvoorbeeld uit eten ga zorgt de pomp ervoor dat mijn bloedsuikers goed onder controle zijn. Ook sporten is goed te doen, want ik kan bij een sportactiviteit de pomp gewoon even uitzetten. Dit vind ik heel fijn omdat ik graag op het voetbalveld sta!”

Hugo voetbal gesponsord verhaal Van Heek 2023

Hugo vervolgt: “De pomp is eenvoudig te gebruiken, zonder veel ‘toeters en bellen’, maar bevat wel de functies die ik in een pomp zoek.” Wat eruit springt bij deze pomp? “Punt een: het is een patchpomp. Daarnaast ook de doeltreffende en eenvoudige rapportagefunctie van de PDA.” Ook blijkt het een betrouwbare pomp: “In de afgelopen drie jaar heb ik geen technische mankementen gehad!”

Er zijn ook wat verbeterpunten

“De pomp is iets groter dan mijn vorige pomp. Dat betekent dat ik hem onder strakke kleding wel zie zitten,” geeft Hugo aan. “Daarnaast zou het fijn zijn als hij gekoppeld is aan een sensor.” Dat is nu nog niet zo, maar deze functie zit er wel aan te komen.

Goede ondersteuning

Hugo is blij met de ondersteuning vanuit Van Heek Medical, de leverancier van de pomp. “Na drie jaar kan ik wel zeggen dat zij een betrouwbare partner zijn met veel kennis over de pomp en PDA. Ze zijn goed benaderbaar en maken de gemaakte afspraken waar.”

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Equil patchpomp? Ga naar Van Heek Medical voor het hele verhaal of klik hier om de gratis ervaringskit aan te vragen.

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Van Heek Medical.