Over ons

In Nederland zijn er ca. 120.000 mensen met type 1 diabetes(T1D). Zo’n 15.000 daarvan zijn kinderen en jongeren. Het aantal mensen met type 1 diabetes stijgt elk jaar en de groei is het grootst bij kinderen onder de 5 jaar.  JDRF steunt onderzoek naar T1D.

Van type één, naar type géén

JDRF droomt van een wereld zonder type 1 diabetes. Wij financieren onderzoek om het leven van mensen met type 1 diabetes structureel te verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D te gaan. Hiervoor hebben wij een daadkrachtig en realistisch plan.

Oprichting

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes (T1D). De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende charitatieve T1D-organisatie en heeft tot nu toe in totaal zo’n 2 miljard euro aan onderzoek gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee heeft de organisatie bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van deze ziekte. Sinds eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 25 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd.

Het vinden van een oplossing voor T1D

JDRF is compleet gericht op het vinden van een oplossing voor T1D. Dit betekent dat we de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal zetten in al onze activiteiten. We gaan partnerschappen aan met universiteiten, de biopfarmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. We leggen daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met het grootste potentieel om zeker te zijn van een robuuste pijplijn aan innovatie.

Meer weten?

Meer weten over JDRF? Neem contact met ons op!

Stichting JDRF Nederland
Kanaalweg 16 G-L
3526 KL Utrecht
031 30 662 82 60
info@jdrf.nl