Team

Claudia Vonk-Dorenbos werkt sinds december 2017 bij JDRF Nederland als directeur. Claudia studeerde Economie en Marketing aan Tilburg University en werkte daarna bij de Nederlandse Spoorwegen in diverse managementfuncties. Vanaf 2009 werkte Claudia bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht als directeur van de Stichting Vrienden UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Bij JDRF is Claudia verantwoordelijk voor het kantoor in Nederland. Zij houdt zich bezig met de strategie, beleid ten aanzien van onderzoek naar type 1 diabetes, fondsenwerving (major donors), stakeholdermanagement, vrijwilligersbeleid en de relatie met JDRF International (U.S.A., Australië, Canada, Israël, Denemarken, U.K.).

Claudia wil nationaal en internationaal samenwerken om type 1 diabetes de wereld uit te helpen. JDRF is een unieke organisatie waarbij onderzoekers over de hele wereld samen aan dit ene doel werken. JDRF Nederland is een belangrijke speler om de bekendheid van type 1 diabetes te vergroten en geld te werven voor dit belangrijke doel. Met het kantoor in Utrecht zijn wij dichtbij en de impact is wereldwijd.

Wil je contact opnemen met Claudia? Stuur haar een email op cvonk@jdrf.nl.


Veerle Huigen is sinds maart 2014 werkzaam bij JDRF en is sinds 2018 Coördinator Communicatie en Projecten. Zij houdt zich bezig met allerhande communicatiewerkzaamheden en projectmanagement. Zo schrijft Veerle het jaarverslag, onderhoudt ze de website en social media kanalen en schrijft ze de maandelijkse nieuwsbrief. Ook is Veerle verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van allerlei projecten binnen JDRF Nederland, zoals de voorlichtingsavonden, Wereld Diabetes Dag en PEAK.

Van Type één, naar Type géén is voor Veerle een prachtig streven: in 2013 kreeg zij de diagnose T1D. Veerle heeft een Bachelor en Master in Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Ze is actief als vrijwilliger bij Stichting ééndiabetes waar zij blogt over voeding in combinatie met Type 1 Diabetes.

Wil je contact opnemen met Veerle? Stuur haar een email op vhuigen@jdrf.nl.


 

Jan Kooning werkt sinds januari 2015 bij Stichting JDRF Nederland als senior relatiemanager. Jan heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn doctoraal in 1985 was Jan werkzaam in diverse logistieke functies in het bedrijfsleven, bij NPBI en KPN. De logistieke kennis en ervaring zette hij daarna in bij Natuurmonumenten. Bij diezelfde organisatie was Jan jarenlang werkzaam als medewerker Corporate Sponsoring.  In 2008 maakte hij een overstap naar het Diabetes Fonds, met als aandachtsgebieden bedrijven, grote en middelgrote particuliere gevers en vermogensfondsen. Vervolgens werkte Jan als relatiemanager fondsenwerving en communicatie bij Stichting De Luchtballon, waar vakantiekampen voor kinderen met een beperking werden georganiseerd.

Bij JDRF is Jan verantwoordelijk voor de fondsenwerving bij bedrijven en vermogensfondsen en het relatiebeheer met deze organisaties. Daarnaast is hij bij JDRF eerste aanspreekpunt voor Periodiek schenken en Nalatenschappen.

Wil je contact opnemen met Jan? Stuur hem een e-mail op jkooning@jdrf.nl


Anna-Bo Bouwens is sinds september 2017 werkzaam bij JDRF als eventmanager. Door middel van evenementen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes (T1D). Daarnaast zijn evenementen ook goed voor het creëren van communities en samenhorigheid onder mensen die op een bepaalde manier betrokken zijn bij deze ziekte. Anna-Bo heeft een veelzijdige achtergrond in evenementen en projecten, commercieel, cultureel en non-proft. Haar vorige project was bij Stichting Vluchteling. Ze is er achter gekomen dat ze zich het liefst inzet om de wereld een beetje beter te maken. Daar valt ook onder van Type één, naar Type géén!

Bij JDRF is Anna-Bo verantwoordelijk voor alle fondsenwervende evenementen. Hieronder vallen de jaarlijkse JDRF Walk, deelname aan de verschillende onderdelen van het Dam tot Dam weekend, en de Joop Zoetemelk Classic, maar ook de ontwikkeling van nieuwe evenementen met als doel geld op te halen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Wil je contact opnemen met Anna-Bo? Stuur haar een email op abouwens@jdrf.nl.


Robin Blok is sinds september 2017 werkzaam bij JDRF als medewerker evenementen en projecten. Tijdens haar studie heeft ze zich door middel van events ingezet voor verschillende non-profit organisaties. Na het behalen van haar Bachelor Event Management is stichting JDRF op haar pad gekomen, een organisatie die echt veel impact heeft op het vinden van een oplossing voor Type 1 Diabetes. Zich voor deze organisatie inzetten, geeft haar dan ook veel energie en voldoening. Van type één naar type géén, dat is waar we samen voor gaan!

Wil je contact opnemen met Robin? Stuur haar een email op rblok@jdrf.nl.

 


Onno de Beer is van alle markten thuis. Hij helpt mee met administratie, communicatie, de evenementen en office management. Het is een harde werker maar houdt er niet van om in de aandacht te staan. Onno zal je dan ook niet snel zelf tegenkomen, maar mailen kan uiteraard. Hij heeft Type 1 Diabetes net als zijn Engelse neefje Rufus die af en toe actief is bij JDRF UK. Onno laat zich niet remmen door T1D, hij reist, hij houdt van eten en wil vooral doen wat hij zelf wil maar T1D gaat altijd mee.

Wil je contact opnemen met Onno? Stuur hem een email op odebeer@jdrf.nl.