Maak kennis met het JDRF Team!

Claudia Vonk- Dorenbos – Directeur

Claudia Vonk-Dorenbos werkt sinds december 2017 bij JDRF Nederland als directeur. Claudia studeerde Economie en Marketing aan Tilburg University en werkte daarna bij de Nederlandse Spoorwegen in diverse managementfuncties. Vanaf 2009 werkte Claudia bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht als directeur van de Stichting Vrienden UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Bij JDRF is Claudia verantwoordelijk voor het kantoor in Nederland. Zij houdt zich bezig met de strategie, beleid ten aanzien van onderzoek naar type 1 diabetes, fondsenwerving (major donors), stakeholdermanagement, vrijwilligersbeleid en de relatie met JDRF International (U.S.A., Australië, Canada, Israël, Denemarken, U.K.). Zij wil nationaal en internationaal samenwerken om type 1 diabetes de wereld uit te helpen. JDRF is een unieke organisatie waarbij onderzoekers over de hele wereld samen aan dit ene doel werken. JDRF Nederland is een belangrijke speler om de bekendheid van type 1 diabetes te vergroten en geld te werven voor dit belangrijke doel. Met het kantoor in Utrecht zijn wij dichtbij en de impact is wereldwijd.

Wil je contact opnemen met Claudia? Stuur haar een e-mail op cvonk@jdrf.nl.


Jan Kooning – Senior Relatiemanager

Jan Kooning werkt sinds januari 2015 bij Stichting JDRF Nederland als senior relatiemanager. Jan heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn doctoraal in 1985 was Jan werkzaam in diverse logistieke functies in het bedrijfsleven, bij NPBI en KPN. De logistieke kennis en ervaring zette hij daarna in bij Natuurmonumenten. Bij diezelfde organisatie was Jan jarenlang werkzaam als medewerker Corporate Sponsoring.  In 2008 maakte hij een overstap naar het Diabetes Fonds, met als aandachtsgebieden bedrijven, grote en middelgrote particuliere gevers en vermogensfondsen. Vervolgens werkte Jan als relatiemanager fondsenwerving en communicatie bij Stichting De Luchtballon, waar vakantiekampen voor kinderen met een beperking werden georganiseerd.

Bij JDRF is Jan verantwoordelijk voor de fondsenwerving bij bedrijven en vermogensfondsen en het relatiebeheer met deze organisaties. Daarnaast is hij bij JDRF eerste aanspreekpunt voor Periodiek schenken en Nalatenschappen.

Wil je contact opnemen met Jan? Stuur hem een e-mail op jkooning@jdrf.nl


Robin Blok – Medewerker evenementen en projecten

Robin Blok is sinds september 2017 werkzaam bij JDRF als medewerker evenementen en projecten. Tijdens haar studie heeft ze zich door middel van events ingezet voor verschillende non-profit organisaties. Na het behalen van haar Bachelor Event Management is stichting JDRF op haar pad gekomen, een organisatie die echt veel impact heeft op het vinden van een oplossing voor Type 1 Diabetes. Zich voor deze organisatie inzetten, geeft haar dan ook veel energie en voldoening. Van type
één naar type géén, dat is waar we samen voor gaan!

Wil je contact opnemen met Robin? Stuur haar een e-mail op rblok@jdrf.nl.