Team

Foto 2 PvLC 2014

Philip van Lookeren Campagne (1967) is sinds september 2014 directeur van Stichting JDRF Nederland. Philip heeft in het verleden zowel in de commerciële sector gewerkt als bij non-profit organisaties. Bij deze organisaties vervulde hij management- en directie functies op het  gebied van marketing en sales. Dit was bij SAP, Oracle en Planon, maar ook bij NGOs als de  Nierstichting en daarnaast in adviesrollen bij Amref Flying Doctors, Hersenstichting, Warchild en anderen.

Bij JDRF is Philip verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en coördineert hij de contacten met het bestuur, sponsors, vrijwilligers en JDRF VS.

Philip heeft economische geografie aan de UvA gestudeerd en daarna een Masterprogramma economie aan Cambridge University gevolgd. Vervolgens heeft hij aan executive programma’s  deelgenomen op Harvard Business School op het gebied van strategie en  change management.

Philip is getrouwd en heeft 2 tienerdochters.


Jan Kooning

Jan Kooning (1956) werkt sinds  januari 2015 bij Stichting JDRF Nederland als senior relatiemanager. Jan heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn doctoraal in  1985 was Jan werkzaam in diverse logistieke functies in het bedrijfsleven, bij NPBI en KPN. De logistieke kennis en ervaring zette hij daarna in bij Natuurmonumenten. Bij diezelfde organisatie was Jan jarenlang  werkzaam als medewerker Corporate Sponsoring.  In 2008 maakte hij een overstap naar het Diabetes Fonds, met als aandachtsgebieden bedrijven, grote en middelgrote particuliere gevers en vermogensfondsen. Vervolgens werkte Jan als relatiemanager fondsenwerving en communicatie bij Stichting De Luchtballon, waar vakantiekampen voor kinderen met een beperking werden georganiseerd.

Bij JDRF is Jan verantwoordelijk voor de fondsenwerving bij bedrijven en vermogensfondsen en het relatiebeheer met deze organisaties.

Jan heeft een partner en een dochter, en is als vrijwilliger actief in het Wijkbeheerteam Kattenbroek.


Ties Obers (1986) werkt sinds augustus 2013 voor JDRF Nederland. Hij richt zich onder andere op het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar Type 1 Diabetes (T1D) en het geven van voorlichting.

Het realiseren van het doel van JDRF om T1D de wereld uit te helpen, kan Ties niet snel genoeg gaan. In 2006 is bij hem T1D gediagnosticeerd en daar komt hij het liefst zo snel mogelijk van af. Toch heeft Ties ook een lange adem getuige de vele kilometers die hij maakt met zijn kano, racefiets en hardloopschoenen.

Ties heeft een Bachelor in Internationale Communicatie en een Master of Science in Bestuurskunde.

Naast zijn werk voor JDRF Nederland is Ties lid van de cliëntenraad van het UMC Utrecht.


veerle-foto-kleinVeerle Huigen (1989) is sinds maart 2014 werkzaam bij JDRF als medewerker communicatie en voorlichting. Zij houdt zich bezig met allerhande communicatiewerkzaamheden zoals het onderhouden van de social media en de website, PR en voorlichting, en de organisatie van evenementen als de JDRF One Walk en de verschillende informatieavonden.

Van Type één, naar Type géén is voor Veerle een prachtig streven: in 2013 kreeg zij de diagnose T1D. Sindsdien zet zij zich niet alleen in voor JDRF, maar ook voor diverse andere organisaties in het diabetesveld.

Veerle heeft een Bachelor en Master in Bedrijfscommunicatie en Digitale Media.