Boek 'Over de grens met diabetes'

Het boek Over de grens met diabetes vertelt het verhaal van Inge Verhagen. Ondanks haar type 1 diabetes reist zij de wereld rond. De volledige opbrengst van het boek gaat naar JDRF Nederland voor onderzoek naar T1D.

Boek 'Over de grens met diabetes'

Over de grens met diabetes

Inge Verhagen heeft al 24 jaar type 1 diabetes. Ze houdt rekening met haar diabetes, maar laat zich er niet door beperken. En het heeft haar er dus ook niet van weerhouden om te reizen en als verpleegkundige te werken in het buitenland.

‘Over de grens met diabetes’ staat boordevol persoonlijke ervaringen, adviezen, paklijsten en tips (opgesteld met internisten en diabetesverpleegkundigen) voor als je op reis gaat. Dit alles onder het motto: ‘Van diabetes heb je nooit vakantie, dus waarom zou je ervoor thuisblijven?’. Het boek geeft ook inzicht in hoe mensen, met diabetes, leven in andere landen. Een inkijkje over de grenzen heen.
Wie is Inge Verhagen?

Inge woont in Den Bosch, werkt als verpleegkundige en heeft al 24 jaar Type 1 Diabetes. Dat dit de nodige uitdagingen met zich meebrengt spreekt misschien voor zich. Maar dit heeft haar er dus niet van weerhouden over heel wat grenzen heen te gaan. Over haar eigen grenzen én over heel veel landsgrenzen. Haar dagelijkse belevenissen met Type 1 en haar avonturen in onder andere Pakistan, Nepal en Namibië deelt zij in haar boek. De opbrengst van het boek gaat volledig naar de JDRF.