Nieuws

Periodiek Schenken

JDRF

Family of 2 482143329

De tocht naar de genezing van type 1 diabetes (T1D) is geen sprint, maar een marathon. Wij hebben daarom enorm veel aan de jarenlange steun van onze vaste donateurs. De meeste vaste donateurs steunen ons met een vast bedrag per maand, maar wist je dat het ook mogelijk is een Periodieke Schenkingsovereenkomst met JDRF Nederland aan te gaan? Op die manier steun je de strijd tegen type 1 diabetes én krijg je belastingvoordeel.

Jouw voordeel bij periodiek schenken
Als je vastlegt dat je JDRF minimaal vijf jaar lang wil steunen met een vast bedrag per jaar, dan kun je die gift volledig aftrekken op je belastingaangifte. Dit geldt ongeacht de hoogte van het te schenken bedrag.

Het enige dat nodig is, is een officiële overeenkomst waarin de schenking is vastgelegd. Met zo'n overeenkomst kun je tot maar liefst 49,50% van je gift terugkrijgen via je belastingaangifte. Hoeveel je terug kan vragen, hangt af van de schenking, je inkomen en je persoonlijke situatie.

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog wat meer informatie? Hier vind je vragen en antwoorden. Zit je vraag er niet bij, dan kun je contact opnemen met Joris Rijnders Dit kan via e-mail: jrijnders@jdrf.nl

Doen?

Misschien ben je er al uit, en denk je: “Ja, dat is iets voor mij!". Dan kun je het formulier online invullen, of hier downloaden en per post naar ons opsturen.

Vul het formulier online in

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Kijk dan hier. Dan kan je een persoonlijke berekening maken om te weten te komen hoe het voordeel uitvalt in jouw situatie.

Bij een 'gewone' gift onder de minimum drempel:

Je jaarlijkse schenking is : € 100,00
Je krijgt terug van de belasting : € 0,00
Je schenkt netto : € 100,00

Bij een periodieke schenking:

Je jaarlijkse schenking aan JDRF bedraagt : € 100,00
Je krijgt terug van de belasting : € 38,00
Je schenking kost jou : € 62,00

Hetzelfde betalen, meer geven

Je jaarlijkse schenking aan JDRF bedraagt : € 161,00
Je krijgt terug van de belasting : € 61,00
Je schenking kost jou : €100,00

In dit voorbeeld betekent het dat je met een Overeenkomst Periodiek Schenken met hetzelfde nettobedrag (€100,00) meer doneert aan JDRF Nederland (€161,00 i.p.v. €100,00).

Goed om te weten: je hele gift komt ten goede aan JDRF Nederland. Wij zijn een goed doel met ANBI-status, waardoor wij geen schenkbelasting hoeven te betalen. Dat doen we dus ook niet. Op die manier gaat zoveel mogelijk geld naar onderzoek om type 1 diabetes de wereld uit te helpen.