JDRF International

JDRF International

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door moeders van kinderen met type 1 diabetes. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende charitatieve organisatie op het gebied van type 1 diabetes. JDRF Nederland werkt in de strijd voor een wereld zonder type 1 diabetes dan ook zeer nauw samen met de andere afdelingen van JDRF internationaal.


Internationale vooruitgang

JDRF heeft tot nu toe meer dan twee miljard euro aan onderzoek naar type 1 diabetes gefinancierd in zo’n 27 landen, waarvan tientallen miljoenen euro’s in Nederland. Hier bestaat JDRF sinds 2010. Internationaal draagt JDRF bij aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van type 1 diabetes.

Wereldwijde samenwerking

Type 1 diabetes is geen specifiek Nederlands probleem en de oplossing kan ook niet uit Nederland alleen komen. JDRF is wereldwijd als enige in staat te inventariseren waar ter wereld het meest relevante onderzoek wordt gedaan en kan zo de strategische onderzoeksagenda bepalen. JDRF kent de beste onderzoekers en zorgt dat zij samenwerken, bijvoorbeeld in consortia.

Daarnaast is JDRF International een serieuze gesprekspartner voor de farmaceutische industrie, aan de overheden gelieerde goedkeuringsinstanties en de verzekeraars en overheden die de nieuwe behandelmethoden moeten vergoeden. Alleen met elkaar kunnen we dat ene doel bereiken: een wereld zonder type 1 diabetes.

Stapsgewijs

Onze internationale samenwerking maakt JDRF uniek en sterk. Stapsgewijs pakken we het beter behandelen, voorkomen en uiteindelijk genezen van type 1 diabetes samen aan. De basis van dit alles: internationaal onderzoek door topwetenschappers over de hele wereld.

Alles over de internationale organisatie van JDRF lees je op de website van JDRF International. Neem ook eens een kijkje bij de andere vier afdelingen van JDRF: Australië, Canada, Groot-Brittannië en Israël (vertalen naar Engels kan bovenin het menu op de website).