Reizende expositie: T1D de wereld uit

Leren over type 1 diabetes, het leven met deze ziekte en het onderzoek dat wetenschappers doen naar oplossingen: dat kan met de reizende expositie T1D de wereld uit. De expositie verplaatst zich door Nederland om mensen op verschillende plaatsen te vertellen over het leven met type 1 diabetes. De bijbehorende podcast Type 1 diabetes de wereld uit kan je gewoon thuis beluisteren, net wanneer het jou uitkomt.

Reizende expositie: T1D de wereld uit

Over JDRF Nederland

JDRF Nederland zet zich in voor een wereld zonder type 1 diabetes. We steunen wetenschappers in hun onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes. Hierbij gaat het om het voorkomen en genezen van de ziekte én betere behandelmethoden zolang dat nodig is. Type 1 diabetes beïnvloedt dagelijks het leven van meer dan 120 duizend mensen in Nederland. De impact hiervan is enorm. Daarom is wetenschappelijk onderzoek letterlijk van levensbelang.

Doneer voor onderzoek

De geschiedenis van de expositie

In 2020 sloegen Rijksmuseum Boerhaave en Stichting JDRF Nederland de handen ineen voor een informatieve en interactieve pop-up expositie. Met de presentatie wilden het museum en JDRF bezoekers niet alleen bewust maken van de impact van type 1 diabetes op iemands leven, maar ook het belang van wetenschappelijk onderzoek onderstrepen. De expositie heeft een jaar in Rijksmuseum Boerhaave gestaan. Nu verplaatst de expositie zich door het land.

Meer over Rijksmuseum Boerhaave

De expositie werd mede mogelijk gemaakt door:

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek