Podcast: T1D de wereld uit

JDRF Nederland presenteert Type 1 diabetes de wereld uit, een podcast aanvullend op de expositie Type 1 diabetes de wereld uit. In deze podcast gaan verschillende mensen in gesprek over diverse aspecten van type 1 diabetes, het leven met deze ziekte en wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing. Je vindt de podcast hieronder.

Aflevering 1 - Jong én oud met T1D

In deze aflevering hoor je Jouke en Bastiaan. Jouke is 78 jaar en heeft al 50 jaar type 1 diabetes. Bastiaan is 28 jaar en sinds 4,5 jaar T1D'er. Aan de hand van verschillende topics praten ze met elkaar over hun leven met type 1. Wat is er veranderd de afgelopen jaren en wat bleef hetzelfde?

Aflevering 2 - Leven met én zonder T1D

In deze aflevering hoor je Jarah Gartener Simons en zijn goede vriend Matthijs. Jarah heeft type 1 diabetes. Matthijs maakte twee dagen lang kennis met het 24 uur per dag leven met T1D door gebruik te maken van de DT1 Day2day app. Ze gaan in gesprek met elkaar over het leven met én zonder type 1.

De DT1 Day2day-app van Novo Nordisk is niet langer beschikbaar vanaf februari 2023.

Aflevering 3 - De psychische impact van T1D

“Misschien is diabetes wel de moeilijkste ziekte om mee te leven”, hoor je prof. dr. Frank Snoek zeggen in de derde aflevering van onze podcast. In deze aflevering beantwoordt prof. dr. Snoek samen met dr. Maartje de Wit vragen over de psychische impact van type 1 diabetes. Hoe blijf je gemotiveerd in je diabetesmanagement? Hoe ga je om met de kans op complicaties? En wat betekent het voor ouders om een kind te hebben met type 1 diabetes?

Aflevering 4 - Ontwikkelingen T1D en JDRF

“Met diabetes is het nooit stil in je hoofd. Je kunt een heel leuk leven hebben, maar echt onbezorgd is het niet”, vertelt JDRF-jeugdambassadeur Sanne van Beem in de vierde aflevering van Type 1 diabetes de wereld uit. Ze praat over de huidige stand van zaken in de diabeteswereld en blikt terug op de afgelopen decennie. Dit doet ze samen met Maarten de Groot, voorzitter van JDRF Nederland en vader van een zoon met type 1, en Henk Arnold Sijnja, die zelf type 1 heeft en zich ook inzet in het bestuur van JDRF Nederland.

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: