Onderzoek

JDRF financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van type 1 diabetes (T1D). JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met type 1 diabetes structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D.

Onderzoek

Samen van type 1 naar type géén: genezen, voorkomen, behandelen

We initiëren en stimuleren internationaal onderzoek naar type 1 diabetes. JDRF ondersteunt wetenschappers wereldwijd in de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en technologieën. We gaan voor veilige therapieën voor type 1 diabetes, met minder bijwerkingen en minder complicaties.

Daarnaast maken we ons er hard voor dat deze behandelmethoden zo snel mogelijk beschikbaar worden voor mensen met type 1 diabetes. Ons uiteindelijke doel is een wereld zonder type 1. Met de resultaten van vandaag werken we aan de oplossingen van morgen.

JDRFI-Stock-Science-637785818

Genezen, voorkomen én beter behandelen

We zijn de enige organisatie met een daadkrachtig en realistisch plan om type 1 diabetes de wereld uit te krijgen. Enerzijds zetten we in op nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met type 1 diabetes structureel verbeteren. Maar uiteindelijk gaan we voor het voorkomen en genezen van type 1 diabetes. Genezen, voorkomen én beter behandelen: dat is het plan van JDRF.

Dat doen we met zeven oplossingspaden verdeeld over die drie categorieën: bètacelvervanging, bètacelregeneratie, immunotherapie, preventie, de kunstmatige alvleesklier, glucosecontrole en tegengaan van complicaties.

Nederlandse wetenschappers

Die wereld zonder type 1 diabetes bereiken we niet zonder alle topwetenschappers die wereldwijd onderzoek doen. JDRF is internationaal de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé leidende stichting op het gebied van type 1 diabetes. We besteedden tot nu toe meer dan 2 miljard euro aan onderzoek naar type 1 diabetes in zo’n 27 landen.

Ook Nederlandse wetenschappers werken met financiële steun van JDRF. Hoewel JDRF Nederland pas sinds 2010 bestaat, zijn al tientallen miljoenen euro's in Nederlands onderzoek gestoken. Internationaal draagt JDRF bij aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van type 1 diabetes.

Nieuwsgierig waar wetenschappers in Nederland zich mee bezighouden? We hebben al het onderzoek dat momenteel ondersteund wordt door JDRF onder elkaar gezet.

Financiering wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van type 1 diabetes kan in aanmerking komen voor financiering van JDRF. De procedure voor het aanvragen van financiering voor wetenschappelijk onderzoek loopt via de internationale organisatie van JDRF. Bent u wetenschapper op het gebied van type 1 diabetes? Dan leggen we u graag verder uit hoe de procedure in zijn werk gaat.

Aanvragen financiering onderzoek

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek