Behandelen

Behandelen

Zolang we type 1 diabetes nog niet kunnen genezen of voorkomen, zet JDRF zich in voor betere behandeling. We ondersteunen wetenschappers op het gebied van innovatieve behandelmethoden en de ontwikkeling van betere insulinepreparaten en geneesmiddelen.


Kunstmatige alvleesklier

Het artificial pancreas program van JDRF is opgericht met als doel hulpmiddelen ontwikkelen die de bloedsuiker reguleren. Deze apparaten moeten makkelijk in gebruik zijn en zo min mogelijk handelingen vragen van de gebruiker met type 1 diabetes.

Naast de focus op de ontwikkeling van deze hulpmiddelen, richten wij ons ook op de brede beschikbaarheid en toegankelijkheid. Iedereen met type 1 diabetes moet toegang hebben tot de best beschikbare hulpmiddelen.

Meer over de kunstmatige alvleesklier

Glucosecontrole

Het metabolic control program van JDRF focust op het verbeteren van de glucosecontrole zonder technologische systemen. Daarnaast omvat dit programma onderzoek naar een stabielere bloedsuikerwaarden en het verminderen van stress als het aankomt op regulatie van type 1 diabetes.

Meer over glucosecontrole

Complicaties beperken

Bij type 1 diabetes is de kans op complicaties als hart- en nierfalen of oogziekten aanzienlijk. Het complications program van JDRF steunt onderzoek naar het verminderen en uiteindelijk voorkomen van complicaties. Dit onderzoekspad richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van therapieën die diabetische nefropathie (nierschade) en diabetische retinopathie (netvliesschade) voorkomen of vertragen.

Meer over complicaties beperken

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek