Type 1 diabetes behandelen

Type 1 diabetes behandelen

Wetenschappers brengen een wereld zonder type 1 diabetes steeds dichterbij. Maar tot iedereen met type 1 diabetes genezen kan worden, zijn betere behandelingen nodig. Daarbij zet JDRF in op onderzoek naar vergroten van de kwaliteit van leven voor iedereen met type 1 diabetes. Met jouw steun financieren we internationaal, wetenschappelijk, innovatief onderzoek naar een betere behandeling van type 1 diabetes.

Een betere kwaliteit van leven

Ruim 100 jaar geleden ontdekten wetenschappers het toedienen van insuline als behandeling voor mensen met type 1 diabetes. In een eeuw tijd heeft wetenschappelijke innovatie geleid tot betere medicijnen en technologieën. Deze verbeteren de kwaliteit van leven voor mensen met type 1 enorm. Maar de last van de ziekte en de dagelijkse behandeling met insuline blijft hoog. Daarom is er meer nodig om mensen met type 1 diabetes een zo gezond mogelijk leven te bieden.

Zo ontwikkelen wetenschappers ‘slimme’ insuline en andere medicijnen om de bloedglucose preciezer bij te sturen. Ook verbeteren zij de technologie van insulinepompen, hybrid closed loop-systemen en de kunstmatige alvleesklier om de lasten van type 1 te verlichten. Daarnaast doen wetenschappers onderzoek naar complicaties van type 1 diabetes, zodat de lichamelijke en mentale impact van de ziekte beperkt blijft en mensen met type 1 zoveel mogelijk gezonde levensjaren hebben.