Onderzoekspaden

Onderzoekspaden

Een wereld zonder type 1 diabetes: dat is ons doel. Om dat te bereiken zetten we in op wetenschappelijk onderzoek op drie sporen: het genezen, voorkomen én beter behandelen van type 1 diabetes. We vertellen je graag meer over hoe we onze weg naar een wereld zonder type 1 vormgeven.


Genezen

Mensen met type 1 diabetes genezen: daar zet JDRF zich voor in. Op het gebied van genezing maken we ons hard voor wetenschappelijk onderzoek naar vervanging van bètacellen in het lichaam, inclusief het beschikbaar maken van goed functionerende bètacellen uit andere cellen. Ook wordt geprobeerd de nog aanwezige bètacellen in het lichaam weer te laten functioneren. Verder wordt onderzoek gedaan naar de immuun-aanval op bètacellen en de manier waarop deze tegengegaan kan worden.

Meer over T1D genezen

Voorkomen

Met veel kennis over veel verschillende aspecten van type 1 diabetes is de kans dat deze ziekte in de toekomst voorkomen kan worden groter. JDRF geeft dan ook veel steun aan onderzoek naar preventie van type 1 diabetes. Het einddoel blijft uiteindelijk om type 1 diabetes de wereld uit te helpen.

Meer over T1D voorkomen

Behandelen

Zolang dé oplossing voor type 1 diabetes er nog niet is, steunen wij werk dat het leven van mensen met type 1 diabetes kan verbeteren. Ook betere behandeling op de korte termijn is van belang. We richten ons hierin op het verbeteren van de insulinecontrole met betere insulinepreparaten en andere geneesmiddelen, de artificiële pancreas en werk om complicaties van type 1 diabetes te vermijden of te verminderen.

Meer over T1D behandelen