Webinars

Webinar Paul de Vos 25 februari

Acties en Events

JDRF houdt je Up-to-Date tijdens de coronacrisis en dat doen we door middel van webinars met onderzoekers. Want ook in deze tijd is onderzoek naar type 1 diabetes belangrijk. Donderdag 25 februari vertelde prof. dr. Paul de Vos over nieuwe methoden om type 1 diabetes te genezen en te voorkomen. Kijk het webinar hieronder terug.

Jullie bevroegen prof. dr. Paul de Vos vol enthousiasme over zijn onderzoek naar type 1 diabetes. Helaas kon De Vos niet alle vragen beantwoorden. Daarom hebben we hier de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet.

De onderzoeksgroep van prof. dr. Paul de Vos houdt zich bezig met nieuwe manieren voor preventie en genezing van diabetes. Zijn preventieonderzoek richt zich op het veranderen van darmbacterieën, zodat het immuunsysteem minder snel een auto-immuunreactie tegen de Eilandjes van Langerhans vormt. In verschillende diermodellen is door het onderzoeksteam van De Vos aangetoond dat, wanneer we vroeg in het leven ingrijpen in de ontregeling van het afweersysteem, auto-immuniteit voorkomen kan worden.

Naast dit preventieonderzoek, heeft de onderzoeksgroep een leidende rol in de wereld op het gebied van het verpakken van insulineproducerende cellen voor het genezen van type 1 diabetes. Samen met een aantal Amerikaanse onderzoeksteams en financieel ondersteund door JDRF maakte De Vos belangrijke stappen de laatste jaren. Zo ontdekten de wetenschappers nieuwe biomaterialen die door het menselijk lichaam herkend worden. Ook zijn methoden ontwikkeld die ervoor zorgen dat insulineproducerende cellen meer dan een jaar in kapsels kunnen overleven.

Op 25 februari gaf prof. dr. Paul de Vos een update over de voortgang van deze onderzoeken op het gebied van type 1 diabetes.

Paul de vos 2017 2 kopie

Over prof. dr. Paul de Vos

Prof. dr. Paul de Vos doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van type 1 diabetes. Hij werkt bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hier leidt De Vos een onderzoeksgroep die zich bezighoudt met nieuwe methoden voor preventie en genezing van type 1 diabetes.

Dit webinar bieden wij gratis aan. Maar wetenschappelijk onderzoek is niet gratis. Verander samen met JDRF type één naar type géén. Support jij ons ook?

Draag bij aan onderzoek