Nieuws

Dennis haalt met fietstocht 7385 euro op voor onderzoek naar type 1!

Acties en Events

24 03 16 700x500

Op 16 maart jl. fietste Dennis driemaal zijn eiland Texel rond en werd voor zijn tocht van ruim 150 km met maar liefst 7385 euro gesponsord - een prachtig bedrag bestemd voor onderzoek naar type 1 diabetes!

De 13-jarige Dennis startte zijn actie om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar type 1 diabetes afgelopen december: “Door me te laten sponsoren om driemaal mijn eiland rond te fietsen wilde ik bijdragen om type 1 diabetes de wereld uit te helpen, zodat ik en alle andere kinderen met type 1 diabetes een normaal leven krijgen. De impact van type 1 is groot, want van type 1 heb je namelijk nooit vakantie.”

Op zaterdag 16 maart was het dan, na veel trainen en conditie opbouwen, eindelijk zover: samen met een groep enthousiaste mede-wielrenners stapte Dennis om 8.30 uur op de racefiets om aan zijn eerste rondje van 50 kilometer te beginnen.

“Het eerste rondje vloog voorbij en ging heel erg goed” aldus Dennis, die zelf type 1 diabetes heeft. “Voor het tweede rondje had ik iets te veel gegeten en had ik toch ook wat insuline nodig. Het derde rondje was mijn bloedsuiker weer perfect en waren we voor het eerste deel van het rondje een kwartier sneller! Omdat het zo goed ging, grapte mijn vader zelfs dat we wel vier rondjes konden doen, maar het werd de laatste 15 km toch wel erg zwaar. Gelukkig reden er veel renners mee en hoefde ik geen kopwerk te doen. Om half 9 vertrokken en om half 4 was ik binnen.”

Voor de fietstocht stond het gesponsorde bedrag nog op 5000 euro, maar na een ware eindsprint was het bedrag op het moment dat Dennis over de finish kwam opgelopen tot 7250 euro. En inmiddels staat de teller zelfs op 7385 euro!

“Ik wil graag iedereen heel erg bedanken: de donateurs, de supporters langs de weg, de renners die hebben meegereden, de hulptroepen en mijn vader die mij achter mijn broek aan heeft gezeten om te trainen”, vertelt Dennis in zijn blog na afloop.

En JDRF bedankt Dennis voor deze geweldige actie met fenomenale opbrengst!

Wil je Dennis nog een duwtje in de rug geven? Doneer dan op actievoortype1.nl/fundraisers/dennis-hoogenbosch

Of start zelf een actie op actievoortype1.nl en help ons op weg van type één naar type géén.

Tags: acties