Acties en Events

Webinar 100 jaar insuline - 10 november 2021

Acties en Events

Insuline is van levensbelang bij type 1 diabetes: daarom is het onwijs bijzonder dat Frederick Banting deze behandeling 100 jaar geleden ontdekte. In een webinar speciaal over insuline keken we terug op de afgelopen 100 jaar én vooruit. Want hoe zorg je met type 1 voor de beste insuline-instellingen? En wat kunnen we in de toekomst verwachten van insuline? Het kwam allemaal aan bod tijdens ons webinar over 100 jaar insuline op 10 november.

Je kan het webinar van 10 november hieronder terugkijken.

Sprekers:

Harold de Valk

Dr. Harold de Valk

Dr. Harold de Valk is werkzaam als internist-endocrinoloog in het UMC Utrecht met speciale aandacht voor mensen met alle vormen van diabetes mellitus. De nadruk ligt op patiënten met type 1 diabetes, diabetes en zwangerschap en de toepassing van digitale sensoren en de communicatie van pomp en sensor. Op dit gebied wordt actief onderzoek gedaan.

Hij is tevens lid van de Diabeteskamer, de Nederlandse Internisten Vereniging en de Ronde Tafel Diabeteszorg (van de Nederlandse Diabetes Federatie en het ZorgInstituut Nederland) en voorzitter van de werkgroep medische hulpmiddelen.

Tijdens het webinar zal Harold de Valk vertellen over de toekomst van insuline op gebied van wetenschap en technologie.

Onderstaande sprekers zullen allen iets vertellen over welke rol insuline in hun leven speelt.

Ilse Langelaar

Ilse heeft pas sinds 2019 type 1 diabetes. "Dankzij insuline mag ik door met leven. Het zorgt ervoor dat ik zo goed als mogelijk alsnog een onbezorgd leven kan leiden, terwijl mijn lichaam deze aanmaak heeft opgegeven."

Elly Rietveld

Elly heeft al meer dan 60 jaar type 1 diabetes. Over wat insuline voor haar betekent is ze duidelijk. "Het is voor mij levensreddende vloeistof!"

Margreet Smit

Margreet is moeder van een dochter met type 1 diabetes. "Insuline betekent blijven leven; de techniek en ons gedrag bepalen de kwaliteit van leven. Op dit moment is dat voor ons een insulinepomp met continue glucose sensor en altijd opletten met alles."