Genezen

Genezen

Het klinkt als een droom: type 1 diabetes genezen. JDRF werkt eraan en steunt wetenschappelijk onderzoek naar het genezen van type 1 diabetes door middel van bètacelvervanging, bètacelregeneratie en immunotherapie.


Bètacelvervanging

Het Bèta cell replacement program van JDRF is gericht op het creëren van een product met een veilige, duurzame bron bètacellen. Het geheel moet in staat zijn de glucosespiegel te reguleren en de patiënt voor langere tijd insuline-onafhankelijk te maken. Kort gezegd: JDRF gaat voor geïmplanteerde bètacellen die de functie van de lichaamseigen cellen overnemen.

Meer over bètacelvervanging

Bètacelregeneratie

Het bèta cell regeneration program van JDRF focust op het beïnvloeden van het beloop van type 1 diabetes. Wetenschappers onderzoeken therapieën die zorgen voor overleving en regeneratie van lichaamseigen bètacellen. Kort gezegd: als we insulineproducerende bètacellen kunnen herstellen en beschermen, kunnen we type 1 wellicht genezen.

Meer over bètacelregeneratie

Immunotherapie

Het immunotherapy program van JDRF heeft als doel het voorkomen of stoppen van de aanval van het immuunsysteem op de bètacellen bij mensen met type 1 diabetes. Dit doen wetenschappers vooral vanuit onderzoek naar andere ziektes, waarbij immunotherapie een mogelijke behandeling is. Kort gezegd: als immunotherapie bij andere ziektes effect heeft, is het mogelijk ook een oplossing voor type 1 diabetes.

Meer over immunotherapie

JDRF streeft naar een wereld zonder type 1 diabetes (T1D). Wij financieren onderzoek om levens van mensen met type 1 diabetes te verbeteren en om genezing mogelijk te maken.

Geef voor onderzoek