Webinars

Webinar Henk Jan Aanstoot 14 mei

Acties en Events

JDRF houdt je Up-to-Date tijdens de coronacrisis en dat doen we met toffe webinars met onderzoekers. Want ook in deze tijd is onderzoek naar type 1 diabetes belangrijk. Tijdens het webinar vertelt een wetenschapper over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes.

Donderdag 14 mei om 20.00 uur dr. Henk-Jan Aanstoot, kinderarts-diabetoloog en mede-oprichter van Diabeter, alles over zijn onderzoek naar de verscheidenheid van type 1 diabetes. Waarom geeft type 1 diabetes bij sommige mensen meer problemen dan bij anderen? Hij is op zoek naar het ontstaan van diabetes, en naar de sleutel om steeds meer patiënten een effectievere, meer op de persoon afgestemde behandeling te geven. Hij deelt de eerste onderzoeksresultaten van zijn biomarkeronderzoek met ons.

Kijk hieronder het webinar terug.

Dit webinar bieden wij gratis aan. Maar wetenschappelijk onderzoek is niet gratis. Verander samen met JDRF type één naar type géén. Support jij ons ook?

Draag bij aan onderzoek
Henk Jan Aanstoot

Henk-Jan Aanstoot en JDRF

JDRF en dr. Aanstoot zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2014 ontving hij een subsidie van 1 miljoen dollar van ons voor zijn onderzoek naar jeugddiabetes. Kijk hier voor het artikel: https://www.jdrf.nl/dr-henk-jan-aanstoot-jeugddiabetes-tientallen-jaren-benaderd/

In maart 2015 was hij te gast bij een informatieavond van JDRF in Utrecht. Daar waren ruim 400 gasten, en was een groot succes. Lees hier het verslag: https://www.jdrf.nl/verslag-jdrf-informatieavond-24-maart/

En in 2017 schreven we al eerder in een blog - https://www.jdrf.nl/biomarker-onderzoek-type-1-diabetes-werken-aan-genezing-op-maat/ - over het onderzoek, waar hij het aanstaande donderdagavond over gaat hebben. Leuk om als voorproefje op dit webinar alvast te lezen. (Maar dat hoeft natuurlijk niet!)

PS: Deze webinars bieden wij gratis aan. Ook bij JDRF merken we dat de coronacrisis gevolgen heeft, maar dat is geen reden om stil te zitten. Support jij ons ook?