Webinars

Webinar Bastiaan de Galan woensdag 30 september

Acties en Events

JDRF houdt je Up-to-Date tijdens de coronacrisis en dat doen we door middel van webinars met onderzoekers. Want ook in deze tijd is onderzoek naar type 1 diabetes belangrijk. Woensdag 30 september vertelde prof. dr. Bastiaan de Galan over hypo’s bij type 1 diabetes.

De Galan houdt zich al ruim twintig jaar bezig met onderzoek over hypoglykemieën bij diabetes. Zo deed hij onder meer veel op het gebied van verminderde hypo-awareness bij type 1 diabetes. Tijdens het webinar is hij verder ingegaan op het Hypo-RESOLVE project, waar ook JDRF een bijdrage aan levert. Bekijk het webinar hieronder terug.

Het project omvat een vier jaar durend onderzoek dat zich volledig richt op het verkrijgen van informatie over hypo’s bij diabetes. Wetenschappers kijken binnen het Hypo-RESOLVE project onder andere naar de gevolgen van hypo’s op het gebied van hart- en vaatziekten en de effecten van hypoglykemieën op de kwaliteit van leven.

Bastiaan de galan

Over prof. dr. Bastiaan de Galan

Prof. dr. Bastiaan de Galan werkt sinds 1998 in het Radboudumc in Nijmegen. De laatste jaren is hij werkzaam als universitair hoofddocent. In november 2019 werd hij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder diabetologie, in het Maastricht UMC+. Hij werkt ook nog af en toe voor het Radboudumc.

De Galan onderzoekt al jaren hypoglykemieën bij mensen met diabetes. Zo vond hij met een onderzoeksteam dat melkzuur in de hersenen een rol speelt bij het ontstaan van verminderde hypo-awareness. Prof. dr. Bastiaan de Galan is nu coördinator van het Hypo-RESOLVE project.

Dit webinar bieden wij gratis aan. Maar wetenschappelijk onderzoek is niet gratis. Verander samen met JDRF type één naar type géén. Support jij ons ook?

Draag bij aan onderzoek