Over JDRF

Over JDRF

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is een organisatie met een missie: type 1 diabetes de wereld uit helpen. Van type één naar type géén! JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes (T1D). De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende charitatieve organisatie op het gebied van T1D.


JDRF Nederland

Sinds eind 2010 bestaat JDRF ook in Nederland. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim elf miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd. JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met T1D structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder type 1 diabetes.

Toekomst

JDRF is compleet gericht op het vinden van een oplossing voor T1D. Dit betekent dat we de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal zetten in al onze activiteiten. We gaan partnerschappen aan met universiteiten, de biofarmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars.

Alles om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. We leggen daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met het grootste potentieel om zeker te zijn van innovatieve oplossingen in de toekomst.

Meer weten over JDRF?

Neem gerust contact met ons op!

Stichting JDRF Nederland
Maanlander 47
3824 MN Amersfoort
Telefoonnummer: +31 33 200 31 48

Stuur een email