Houd jij je spreekbeurt over type 1 diabetes?

We helpen je graag op weg. Hieronder vind je informatie over type 1 diabetes, een boekje met handige weetjes en feitjes en we zetten wat tips en tricks voor je spreekbeurt op een rij.

Houd jij je spreekbeurt over type 1 diabetes?

Weetjes en feitjes

Type 1 diabetes (T1D) kan soms best vervelend zijn. Heb jij zelf T1D of bijvoorbeeld je beste vriendin, je broertje, je neefje of je buurmeisje? Dan vind je het misschien leuk om erover te vertellen in een spreekbeurt. JDRF helpt je daar graag bij. Zo hebben we op deze pagina allemaal informatie over type 1 diabetes verzameld.

Vind je die informatie wat ingewikkeld? We maakten ook een boekje speciaal voor kinderen: daarin staan alle weetjes en feitjes die jij nodig hebt voor je spreekbeurt.

Het informatieboekje

In dit boekje leggen we uit wat diabetes is, wat hoge en lage bloedsuikers betekenen en welke soorten diabetes er bestaan. Ook legt Teun uit wat type 1 diabetes is. Hij is vijf jaar oud en heeft deze ziekte zelf. Daarnaast staat in het boekje het antwoord op een aantal vragen die je vaak hoort over diabetes.

Het boekje is speciaal gemaakt op het papierformaat A5, dat is precies de helft van A4, het papierformaat waar meestal op geprint wordt. Zo kun je heel handig 2 pagina’s op één papiervel printen. Dan hoef je het vel daarna alleen nog maar 1x door te snijden of knippen. Succes!

Klik hier voor het informatieboekje


Meer boekjes en informatie

Wil je meer boekjes met informatie over T1D? Volg de links hieronder om verschillende pdfs te downloaden. Voor meer informatie over hoe het is om T1D te hebben, neem een kijkje bij de persoonlijke verhalen!

PDFs