Archief

Over de grens met diabetes

‘In de 21 jaar dat ik Type 1 Diabetes heb, ben ik over heel wat grenzen gegaan. Over mijn eigen grenzen, over de grenzen waarbinnen mijn bloedsuikerwaardes zouden moeten zijn én over heel veel landsgrenzen’. Zo begint Inge Verhagen haar boek ‘Over de grens met diabetes’.

'Over de grens met diabetes'

Inge Verhagen heeft al 21 jaar Type 1 Diabetes. Zij houdt rekening met haar diabetes, maar ze laat zich er niet door beperken. En het heeft haar er dus ook niet van weerhouden om te reizen! 'Over de grens met diabetes' staat boordevol persoonlijke ervaringen, tips, adviezen en paklijsten voor als je op reis gaat met diabetes die samen met internisten en diabetes verpleegkundigen zijn opgesteld. Dit alles onder het motto: ‘Van diabetes heb je nooit vakantie, dus waarom zou ik ervoor thuisblijven?’.

Wie is Inge Verhagen?

Inge woont in Den Bosch, werkt als verpleegkundige en heeft al 21 jaar Type 1 Diabetes. Dat dit de nodige uitdagingen met zich meebrengt spreekt misschien voor zich. Maar dit heeft haar er niet van weerhouden over heel wat grenzen heen te gaan. Over haar eigen grenzen én over heel veel landsgrenzen. Haar dagelijkse belevenissen met Type 1 en haar avonturen op reis deelt zij in haar boek. Als je reist, of alleen al als je vakantie hebt, verandert je ritme. Je hebt ineens minder of meer stress, je beweegt meer of minder, je eet anders en op andere tijden. In het buitenland heb je vaak ook nog te maken met een ander klimaat en risico op ziekte. Dit kan allemaal invloed hebben op je bloedsuikers. De ervaring hiermee tijdens haar reizen lees je in het boek, met daarnaast uitgebreide tips & adviezen.

Bestel het boek!

Het boek 'Over de grens met diabetes' kun je bestellen voor €10,-. De volledige opbrengst gaat naar JDRF Nederland voor onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Bestel het boek