Nieuws

Boek: ‘Over de grens met diabetes’ gelanceerd, alle opbrengsten naar JDRF Nederland

Over de grens inge

Utrecht, 20 juni 2018 – Schrijfster Inge Verhagen kon haar geluk niet op toen ze afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse JDRF Walk haar boek lanceerde. ‘Over de grens met diabetes’ omschrijft haar leven en ervaringen met Type 1 Diabetes gedurende de afgelopen 21 jaar. Dankzij JDRF Nederland is haar droom om een boek te schrijven nu werkelijkheid geworden.

“Van diabetes heb je nooit vakantie, dus waarom zou je ervoor thuisblijven..?” kopt Inge op de cover van haar boek. In de 21 jaar dat Inge Type 1 Diabetes heeft, heeft ze enorm veel gereisd. Voor stages, werk en vakanties trok ze de hele wereld over. Haar ervaringen omschrijft ze in het boek. Ook deelt ze paklijsten, tips en adviezen voor reizen met Type 1, die ze samen met internisten en diabetesverpleegkundigen heeft opgesteld. Alle opbrengsten van het boek gaan, dankzij financiële steun van Novo Nordisk, naar JDRF Nederland.

Claudia Vonk, directeur van JDRF Nederland, is razend enthousiast over het boek: “veel mensen beseffen zich niet wat Type 1 Diabetes inhoudt en dat je er altijd rekening mee moet houden. Dus ook op vakantie, of tijdens een stage in het buitenland. Inge laat al deze situaties voorbij komen in haar boek. Dit is voor mensen met Type 1 een feest van herkenning, terwijl het de ogen opent van mensen die geen Type 1 Diabetes hebben. Kan jij je voorstellen hoe het is als je in een bepaalde cultuur geen eten mag afslaan, maar een hele hoge bloedsuiker hebt? Het boek van Inge neemt je mee in dat soort ervaringen.”

Type 1 Diabetes is een chronische auto-immuunziekte waarbij de bètacellen in de alvleesklier niet langer insuline produceren. Hierdoor moeten mensen met Type 1 zelf insuline toedienen door middel van een insulinepen of -pomp en met behulp daarvan zelf hun bloedglucosespiegel reguleren. Type 1 komt niet vanwege een ongezonde leefstijl of teveel snoepen, en ontstaat meestal op hele jonge leeftijd. JDRF is een internationale organisatie die onderzoek financiert om de ziekte beter te behandelen, voorkomen en genezen. Sinds 2010 bestaat JDRF in Nederland.

Wil je het boek aanschaffen? Ga dan naar www.jdrf.nl/overdegrens. Het boek kost €10 exclusief verzendkosten.