Evenementen

Voel je vrij met type 1 diabetes: alles over pomptherapie

Acties en Events

Voel je Vrij met type 1 diabetes: alles over pomptherapie

Wil je alles weten over leven met type 1 diabetes en het gebruik van een insulinepomp? Bekijk dan onze online Voel je Vrij-avond hieronder terug. De Voel je Vrij-avond hebben we gemaakt in samenwerking met Bosman (onderdeel van OneMed). Tijdens "Voel je Vrij" vertellen (ervarings)deskundigen over pomptherapie, gaan zij in gesprek met elkaar én kan je zelf vragen stellen over de insulinepomp en type 1 diabetes.

Wij gaan onverminderd door met onze missie: een wereld zonder type 1 diabetes. Wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing kost geld. Wil jij bijdragen aan baanbrekend onderzoek?

Steun ons

Tijdens normale Voel je Vrij-avonden is ruimte voor parallelsessies over verschillende thema’s. In deze online versie kiezen we voor één onderwerp: zo houden we het overzicht en kunnen we toch met elkaar in gesprek over een relevant T1D-thema. Dit was het programma van 26 november:

  • Inleiding over JDRF, type 1 diabetes en pomptherapie
  • Paneldiscussie met twee ervaringsdeskundigen en een diabetesverpleegkundige
  • Vragenrondje met de (ervarings)deskundigen

Over onze deskundigen

Jolanthe Helder (52) is diabetesverpleegkundige én ervaringsdeskundige op het gebied van type 1 diabetes. Op haar 25ste kreeg ze de diagnose type 1. Bijna 18 jaar werkte ze in het ziekenhuis. De laatste jaren verzorgt ze het Diabetes Service Spreekuur vanuit OneMed, waarbij ze technische ondersteuning en uitleg op het gebied van insulinepompen en rt-CGM geeft. Zowel voor mensen met type 1 diabetes als hun zorgverleners. Ze zal dus de nodige kennis en kunde met jullie delen tijdens Voel je Vrij.

Talitha is 23 jaar, woont in Gorinchem en werkt als marketingmanager bij een finance startup. Vijf jaar geleden kreeg ze middenin haar studententijd diabetes. Ze startte met insulinepennen, maar na een jaar kreeg ze het advies om over te stappen op een pomp. Dat wilde ze in eerste instantie helemaal niet! Toch gebruikt ze sindsdien een patchpomp (Omnipod) en nu wil ze niet meer terug.

Op haar Instagram @stayhappy.nl deelt ze over haar leven met diabetes type 1. Daar wil ze laten zien dat je je pomp of sensor met trots mag dragen en dat er een hele online community is die voor je klaar staat en precies weet hoe je je voelt. Maar ze deelt ook over gewone dingen, zoals haar hobby's: sporten, lezen, vintage spulletjes zoeken en kastelen bezoeken.

Lennart is 28 jaar, woont in Amsterdam en kreeg toen hij vier was de diagnose type 1 diabetes. In zijn vrije tijd doet Lennart aan sportklimmen. Ook houdt hij van koken en, binnen de huidige coronamaatregelen, samen te zijn met vrienden en familie.

Sinds de diagnose diende hij insuline toe met pentherapie, maar drie maanden geleden maakte hij de overstap naar de insulinepomp (AccuChek Insight). Met die overstap nog vers in het geheugen, deelt hij zijn overweging en ervaring van de afgelopen drie maanden graag tijdens Voel je Vrij.