Evenementen

PEAK: een zorgverlenerscursus over sporten met type 1

Acties en Events

Peak JDRFI

PEAK: een zorgverlenerscursus over sporten met type 1

Hoe kan je als zorgverlener zorgen dat mensen met type 1 diabetes (T1D) optimaal kunnen sporten en bewegen? Die vraag staat centraal in de geaccrediteerde CME-cursus van Siyemi Learning en JDRF International. De cursus gaat in op de verschillende factoren op het gebied van voeding, lichaam en omgeving die van invloed zijn op sporten en bewegen met type 1 diabetes.

Normaals gesproken deelt JDRF Nederland tijdens het jaarlijks PEAK Symposium over sporten en bewegen met type 1 diabetes de laatste inzichten op dit gebied met zorgverleners en mensen met T1D. Dit jaar kan dat door COVID-19 helaas niet doorgaan. Daarom wijzen we je graag op deze online, geaccrediteerde cursus over sporten en bewegen met type 1.

Modules

De Engelstalige cursus is opgebouwd uit verschillende modules. Alle onderdelen samen moeten ervoor zorgen dat je als zorgverlener meer weet van de grondbeginselen van bewegen met type 1 diabetes. De praktijk leer je beter kennen door middel van drie casestudy’s.

De modules:

  • De basis van inspanningsfysiologie en T1D
  • Basisprincipes van glucose- en insulinemanagement voor, tijdens en na het sporten met T1D
  • Omgaan met hyperglykemie voor, tijdens en na het sporten (casestudy)
  • Omgaan met hypoglykemie tijdens en na het sporten (casestudy)
  • Succesvolle glucoseregulatie en voeding bij mensen die sinds kort sporten en gebruikmaken van een insulinepomp (casestudy)

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door de European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME). De EACCME is een instelling van de Europese Unie van Medisch Specialisten (UEMS). Meer hierover vind je op http://www.peakt1d.org.

Meld je NU aan voor deze PEAK-cursus!