Archief

Doe ook mee aan de JDRF One Walk! In deze blog lees je hoe jij het beste actievoert

Hoe start je een grote actie: 5 tips voor het grootste succes

Je wil misschien wel meedoen aan de JDRF One Walk, maar… je vindt het lastig om geld in te zamelen. Of je hebt je al aangemeld en je hebt al wat mensen gevonden die je sponsoren, maar… eigenlijk wil je nog meer geld ophalen voor JDRF. Wil je weten hoe jouw actie voor JDRF een succes wordt? Lees dan de tips hieronder.

Tip 1: Maak een feestje van je persoonlijke pagina

Doe je mee aan de JDRF One Walk? Meld je dan snel aan via de de website www.jdrfwalk.nl. Dan krijg je je eigen pagina, waarop mensen jouw actie kunnen steunen. Kies een herkenbare foto, deel je eigen verhaal en vraag mensen in je eigen woorden om jou te sponsoren: wanneer iemand ziet waarom jij je inzet voor JDRF, willen ze je ongetwijfeld helpen!

Tip 2: Motiveer en deel

Staat je pagina vast? Deel dat dan direct met mensen in je omgeving: vrienden, familie, kennissen, vage bekenden. Kortom: iedereen die jou met een groot of klein bedrag kan helpen op weg naar een wereld zonder type 1 diabetes. Maak je oproep niet te lang, maar leg wel uit waarom jij actievoert en waarom het tijd is voor type geen. En vergeet de link naar je persoonlijke actiepagina niet!

Tip 3: Verspreid je oproep

Een berichtje op Facebook kan al veel mensen bereiken, maar: je komt nog verder als je jouw oproep ook deelt via Instagram, Twitter en Whatsapp. Alle kanalen waarop jij contact hebt met familie, vrienden, kennissen en andere mensen in je omgeving kan je natuurlijk gebruiken. Des te meer kanalen jij inzet om je oproep te verspreiden, des te meer mensen kan je bereiken.

Tip 4: Praat erover, waar je ook bent

En vergeet ook niet mensen rechtstreeks te vragen: bij je sportvereniging, op je werk of school en tijdens de verjaardag van je tante. Overal zijn mensen die misschien wel wat geld over hebben voor jouw actie. Wie wil type 1 diabetes nou niet de wereld uit hebben? Vind je het moeilijk deze vraag direct te stellen, vertel mensen dan eerst over jouw deelname aan de JDRF One Walk. Er zullen maar weinig mensen zijn die niet enthousiast worden van jouw eigen verhaal!

Tip 5: blijf je oproep herhalen

Nee, je hoeft je oproep niet iedere dag te delen op Facebook. Daar worden mensen alleen maar moe van. Maar om mensen die twijfelen of ze willen doneren over de streep te trekken, is het handig om je oproep wel af en toe te herhalen. Laat mensen weten hoe ver je al bent, hoeveel geld je al hebt ingezameld en hoe het staat met je voorbereiding: als ze zien hoeveel moeite jij doet, dan willen ze je actie vast steunen.

Wil jij met deze tips ook aan de slag voor JDRF? Meld je dan nu aan voor de JDRF One Walk op zaterdag 13 juni 2020. Dan kan je met bovenstaande tips gelijk van start met het verzamelen van sponsoren!