Archief

Feiten over JDRF

Genezing is ons doel

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation International) is de mondiale leider op het gebied van de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar een geneesmethode voor type 1 diabetes, een auto-immuunziekte die kinderen en volwassenen plotseling treft en waaraan patiënten voor de rest van hun leven vastzitten. JDRF is de grootste financier en pleitbezorger van wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes.Sinds de oprichting van JDRF meer dan vier decennia geleden is deze missie onveranderd gebleven: het vinden van genezing van type 1 diabetes door middel van het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek. Totdat die genezing is gevonden, richt JDRF zich onvermoeibaar op de ontwikkeling van nieuwe en betere therapieën ter verbetering van de levenskwaliteit van mensen met type 1 diabetes en op het zo gezond mogelijk houden van deze mensen.Mensen met type 1 diabetes zijn ter behandeling van de ziekte aangewezen op insuline. Insuline zorgt evenwel niet voor genezing en evenmin voor het voorkomen van mogelijke verwoestende gevolgen van deze ziekte, zoals nierfalen, blindheid, hartkwalen, beroertes, amputaties en zwangerschapscomplicaties. JDRF heeft tot doel een genezing te vinden voor type 1 diabetes en de last en bedreigingen weg te nemen, die deze ziekte met zich meebrengt.

Mondiaal leider op het gebied van onderzoek naar type 1 diabetes

Een groot aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar type 1 diabetes is te danken aan het door JDRF gefinancierde onderzoek, maar ook aan de vele samenwerkingsverbanden en aan voorlichting. JDRF financiert wereldwijd meer onderzoek naar type 1 diabetes dan welke andere charitatieve instelling ook. In 2012 droeg JDRF zo'n 110 miljoen euro bij aan dergelijk wetenschappelijk onderzoek, waarmee de totale financiering sinds haar oprichting in 1970 zo'n 2 miljard euro bedraagt. Om veilig te stellen dat onderzoek wordt ondersteund dat op korte termijn de grootste kans op resultaten biedt, bestaat de groep mensen die over de toewijzing van JDRF-fondsen beslist mede uit internationale wetenschappers, wetenschappers van het JDRF-team en mensen die zelf type 1 diabetes of familieleden met deze ziekte hebben.

Meer levenskwaliteit nu en in de toekomst

Door JDRF gefinancierd onderzoek is gericht op type 1 diabetes in iedere levensfase: tegengaan of vertraging van de ontwikkeling van de ziekte bij mensen waarbij onlangs diabetes werd gediagnosticeerd; omkeren van de ziekte bij mensen die er al jaren aan lijden; complicaties voorkomen of omkeren; de ziekte voorkomen bij mensen met een risico en voor komende generaties. Tot de aandachtsgebieden behoren de ontwikkeling van immunotherapieën, vervanging en regeneratie van beta-cellen, bereiken van een nauwkeurige glucosecontrole en het tegengaan en omkeren van complicaties.Financieren en richting geven gaat voor JDRF aanzienlijk verder dan fundamenteel onderzoek. JDRF past de door haar ondersteunde wetenschappelijke bevindingen toe in de praktijk en zet deze om in oplossingen zoals therapieën en apparatuur, waarvan mensen met diabetes daadwerkelijk kunnen profiteren.

Efficiënte organisatie voor succesvolle resultaten

De organisatie van JDRF kent een zakelijke structuur, en daardoor kunnen fondsen efficiënt en effectief worden toegewezen aan wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op het zo snel mogelijk vinden van een geneesmethode en de snelle ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Met meer dan 80 procent van haar uitgaven ondersteunt JDRF rechtstreeks wetenschappelijk onderzoek en onderzoeksgerelateerd onderwijs. JDRF maximaliseert haar activiteiten door samen te werken met academische instituten, overheden, biotechnologie, de farmaceutische industrie, andere organisaties en stichtingen die zich met ziektes bezighouden en mensen met type 1 diabetes.

Solide basis van toegewijde en actieve vrijwilligers

JDRF werd in 1970 opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes. Nog steeds zijn JDRF-vrijwilligers in meer dan 100 locaties over de hele wereld de drijvende kracht achter het succes van de stichting bij het behalen van wetenschappelijke vorderingen op weg naar een geneesmethode. Dankzij hun persoonlijke betrokkenheid bij type 1 diabetes steunen de vrijwilligers van JDRF de missie van de stichting voortdurend en met toewijding.Op zoek naar meer feiten over JDRF? Neem contact met ons op door te mailen naar info@jdrf.nlBijgewerkt: november 2012