Archief

JDRF One Walk: Samen stappen zetten op weg naar type géén!

Tijdens de JDRF One Walk gaan wij op het landgoed van Kasteel Nyenrode met honderden mensen stappen zetten. Stappen om meer onderzoek mogelijk te maken. Stappen om meer aandacht te krijgen voor type 1. Stappen op weg naar type géén!

Zet ook de stap richting een wereld zonder type 1 diabetes en schrijf je in via www.jdrfwalk.nl!

Samen op weg naar type géén. En wat is nou een mooiere plek om onze stappen te zetten dan het landgoed rondom Kasteel Nyenrode? Door het jaar heen hebben we actie gevoerd om geld op te halen en zo meer onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes mogelijk te maken, dit zijn de échte stappen. Tijdens de One Walk zetten we samen de symbolische stappen richting een betere toekomst, één waarin type 1 diabetes tot het verleden behoort. Samen met mensen met type 1 diabetes, hun families en vrienden, onderzoekers en bedrijven vormen wij op 13 juni 2020 één grote blauwe cirkel om de wereld te laten zien waar wij met z'n allen voor staan.

Nyenrode kleurt blauw!

Waarom een blauwe cirkel? Niet alleen is dat het internationale symbool voor diabetes, maar de blauwe cirkel staat ook voor hoe mensen in de diabetes-community samenkomen om elkaar te helpen. Ook JDRF, opgericht door twee moeders van kinderen met type 1 diabetes, is hieruit ontstaan.Type 1 diabetes heeft een grote impact. Als stichting die zich hier elke dag op richt, met bestuursleden, werknemers en vrijwilligers die zelf met T1D te maken hebben weten we dat. En weten we dat de T1D gemeenschap de drijvende kracht zal zijn die tot betere behandeling en genezing gaat leiden.

Locatie

Dit jaar vindt de JDRF One Walk Nederland plaats op 13 juni 2020 van 13.00 tot 16.00 uur, op Landgoed Nyenrode te Breukelen. Dit is op zichzelf al een mooie locatie, maar dit jaar wordt het de achtergrond voor een dag vol allerlei spannende, prikkelende en vermakelijke activiteiten. Er is voor iedereen wel iets te doen: we zorgen voor sportieve activiteiten, maar ook je kennis en creativiteit kun je inzetten bij een aantal van de stands. Natuurlijk is er ook lekker eten te krijgen. Meer details over het programma maken we natuurlijk later nog bekend. Kijk hier voor meer gegevens over het adres van de locatie en een routebeschrijving.

In gesprek met onderzoekers

We zorgen ook weer voor een gesprekssessie met een aantal door JDRF gesteunde onderzoekers. Heb je vragen? Schrijf ze dan maar vast op. Je kunt ze zelf stellen aan o.a.:Dr. Henk Jan Aanstoot - Diabeter (meer onderzoekers worden later bekend gemaakt)

Wandelen maar!

Zoals dat aan de naam te zien is, mag een wandeling natuurlijk niet in het programma ontbreken. Een prachtige route is afgezet voor een symbolische wandeling van ongeveer 2,5 km, zodat we samen van type één naar type géén kunnen wandelen.

Eindbedrag

Ieder jaar staan we versteld van de vindingrijkheid van de actievoerders, mensen maken sieraden, zamelen statiegeld in, bakken taarten of werven donaties bij hun collega’s. We zijn jullie allemaal even dankbaar, want alles draagt bij aan dat einddoel. Dit jaar hopen we met zijn allen een eindbedrag van €150.000 te kunnen onthullen. Help je mee? Kijk op www.jdrfwalk.nl voor inspiratie en om jouw actie te starten of kom gewoon gezellig naar de dag! Entree is gratis, maar je moet je wel van tevoren aanmelden!

Doe mee met de JDRF One Walk 2020!

  1. Ga naar www.jdrfwalk.nl
  2. Klik op 'Inschrijven'
  3. Start een actie (als je in je eentje fondsen gaat werven) of een team (als je met andere mensen fondsen gaat werven)
  4. Deel je actie of team met iedereen in je omgeving en haal zoveel mogelijk geld op voor een wereld zonder type 1 diabetes!
  5. Kom op 13 juni 2020 naar landgoed Nyenrode en wandel van type één naar type géén!

Meedoen zonder actie te voeren?

Geld ophalen voor type 1 diabetes onderzoek is niet verplicht, wel is het de enige manier om type één daadwerkelijk te veranderen in type géén. Je schrijft je alsnog in via www.jdrfwalk.nl en maakt daar een 'actiepagina' aan, dit is nodig voor ons administratieve proces. De actiepagina hoef je vervolgens niet per se te gebruiken.