Archief

Jong en oud met Type 1 Diabetes

Roef is 1,5 jaar oud en heeft sinds 2017 Type 1 Diabetes.Hoe jong is de jongste persoon met Type 1 Diabetes? Is dat Roef?Hoe oud is de oudste persoon met Type 1 Diabetes? En hoe gaat het met hem of haar?

Wij zoeken jou!

JDRF is ruim 45 jaar geleden in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met Type 1 Diabetes. Sinds 2010 bestaat JDRF in Nederland, opgericht door ouders van kinderen en mensen die zelf Type 1 hebben. In 45 jaar zijn talloze onderzoeken gedaan, nieuwe producten op de markt gekomen en zijn de risico’s van Type 1 steeds kleiner geworden. Maar het is er nog steeds. In onze zoektocht naar de jongste en oudste Nederlander met Type 1 vonden wij Roef, een stoere jongen van 1,5 jaar oud. Wij denken dat Roef een van de jongste kinderen met Type 1 is, maar is dat echt zo? Is er iemand jonger dan Roef?Voor Roef is Type 1 heel anders dan het 25 of 50 jaar geleden was. Wij zijn benieuwd naar deze persoonlijke verhalen, en willen jouw verhaal delen met de wereld. Om te laten zien dat Type 1 geen makkie is, maar dat je er wel heel ver mee kunt komen.Het blijkt lastig om te ontdekken wie nu echt de oudste en jongste zijn. Er zijn geen grote databases en mensen met Type 1 krijgen geen nummertje of stempel. Dat is fijn, maar maakt onze zoektocht ook wat lastig. Wil jij ons helpen? Wij willen aan de wereld laten zien wat er door de jaren heen is verbeterd dankzij onderzoek, maar ook dat we er nog lang niet zijn. Hoe ziet de toekomst voor Roef eruit?Wij hopen dat we door het delen van deze persoonlijke verhalen kunnen bijdragen aan meer begrip voor het leven met Type 1 Diabetes. Maar daar hebben we jouw hulp hard voor nodig. Kan jij ons helpen?

Ben jij de jongste of oudste persoon met Type 1 Diabetes?

Laat je gegevens achter via dit formulier. In mei gaan we alle gegevens bekijken en nemen we contact met je op als jij de jongste of oudste persoon met Type 1 bent. Daarna gaan we dan aan de slag om jouw verhaal met de wereld te delen.[gravityform id="56" title="false" description="true"]