Archief

Kom je ook 14 november op Wereld Diabetesdag?

Bijzondere expositie en borrel op station Amersfoort ter gelegenheid van Wereld Diabetesdag

14 november aanstaande, op Wereld Diabetesdag, organiseert Stichting ééndiabetes een bijzondere expositie op Station Amersfoort. De stichting heeft JDRF gevraagd er een gezamenlijk evenement van te maken. Op deze uitnodiging gaan we natuurlijk graag in. Als stichtingen streven we immers beide het doel na om meer bekendheid te vragen voor Type 1 Diabetes (T1D). Wat gaat er gebeuren?

Om 19.00 uur opent Stichting ééndiabetes de bijzondere expositie met prachtige foto’s van (jong)volwassenen met Type 1 Diabetes (T1D) in de stationshal. Câthy Jansen van ééndiabetes vertelt: “ééndiabetes heeft foto’s genomen van 12 mannen en vrouwen met T1D, van 18 tot en met 32 jaar. Ze staan op de foto met de zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben: hun spuit, insulinepomp en bloedsuikermeter. Het doel van de campagne is tweeledig. We willen mensen met T1D laten zien dat ze niet alleen staan en dat ze zich niet hoeven te schamen. Daarnaast zijn de foto’s bedoeld om mensen met T1D na te laten denken in hoeverre ze hun diabetes in de openbaarheid (durven te) brengen. Daarbij is acceptatie door de maatschappij natuurlijk ook belangrijk en daarom hangen de foto’s pontificaal op Amersfoort Centraal. Matthijs Graner, ook één van de oprichters van ééndiabetes, heeft de foto’s gemaakt.”

Informele borrel
Na de opening van de expositie staan Stichting ééndiabetes en JDRF samen graag stil bij Wereld Diabetesdag onder het genot van een drankje in ‘De Overburen’ tegenover het station (Stationsplein 68). Een extra heugelijk moment voor JDRF, want JDRF Nederland viert namelijk haar 3e verjaardag. Komt allen dus op donderdag 14 november a.s. om 19.00 uur in de stationshal van Station Amersfoort!

Laat ons alsjeblieft even weten als je komt door een mailtje te sturen naar yvanleeuwen@jdrf.nl.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Yvonne van Leeuwen van Stichting JDRF via telefoonnummer 06 24 59 76 88 of via eerder genoemd e-mailadres. Graag tot 14 november a.s.!