Archief

Nieuw bestuurslid: Marieke Samson

Begin 2013 heeft Stichting JDRF Nederland dr. Marieke Samson mogen verwelkomen als bestuurslid. Binnen het bestuur draagt zij zorg voor de portefeuille ‘Onderzoek & Informatie’. Dit houdt in dat zij contacten met T1D-wetenschappers onderhoudt en een belangrijke rol speelt bij het verstrekken van informatie over Type 1 Diabetes (T1D) en onderzoeksvorderingen op dit gebied. Marieke werkt hiervoor nauw samen met JDRF's Onderzoek & Informatie Vrijwilligers.

Achtergrond
Marieke (1952) is business developer bij het Erasmus MC in Rotterdam. Zij werkt hier samen met wetenschappers die hun uitvindingen en wetenschappelijke resultaten willen vertalen naar maatschappelijk en economisch waardevolle bijdragen aan gezondheidszorg. Hiervoor heeft zij gewerkt in de financiële wereld bij een bedrijf met expliciete aandacht voor verantwoord beleggen en een participatiemaatschappij voor life science ondernemingen. Ook werkte zij bij verschillende universiteiten en een publieke instelling betrokken bij technologische innovatie. Marieke studeerde Biochemie en Farmaceutische Chemie in Amsterdam en Florence.

T1D in de familie
In de familie van Marieke komt T1D veel voor. Onder andere haar moeder had T1D in combinatie met andere auto-immuunziekten. Samen met haar vader heeft haar moeder cursussen gegeven aan patiënten over zingeving en ziekte. Marieke is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.