Archief

Welke insulinepompen zijn er?

Let op: dit is verouderde informatie. (Uit januari 2018). Er zijn inmiddels nieuwe systemen op de markt. Voor meer informatie daarover kun je ons altijd mailen op: info@jdrf.nl. Binnenkort wordt deze pagina ook geactualiseerd.

Welke insulinepompen zijn er?

Als je een insulinepomp moet kiezen dan is dat meestal geen eenvoudige keuze. In tegenstelling tot bijvoorbeeld je telefoon of een kledingstuk moet je namelijk in veel gevallen 4 tot 5 jaar met dezelfde pomp doen. Dan is het enorm handig om te weten welke insulinepompen er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Dat vertelt Jasper je in bovenstaande video.

De insulinepompen in het kort

Op dit moment zijn er in Nederland 6 insulinepompen waar je uit kunt kiezen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:
  • Medtronic 640G, een van de meest gebruikte pompen in Nederland. Dit is de enige pomp die samenwerkt met een CGM.
  • Accu Chek Spirit Combo, deze pomp is van alle pompen al het langst op de markt. Hij is te bedienen met een afstandsbediening en er kunnen ruim 300 eenheden insuline in.
  • Accu Chek Insight, een van de twee insulinepompen op de markt waar je voorgevulde insulineampullen in kan doen. Ook deze pomp is te bedienen met een afstandsbediening.
  • Omnipod, de enige volledig draadloze insulinepomp. Deze plaats je direct op je huid en bedien je met een afstandsbediening.
  • MyLife Ypsopump, de kleinste bedrade insulinepomp op de markt. De pomp is eenvoudig te bedienen met iconen en werkt samen met een smartphone app.
  • Kaleido, een pomp die je direct op het lichaam draagt met een kort slangetje. De pomp bedien je met een kleine afstandsbediening.*
* Kaleido is nog niet in alle ziekenhuizen in Nederland verkrijgbaar.

Vragen over insulinepompen?

We helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar info@jdrf.nl
Wil je op de hoogte blijven van onderzoeksontwikkelingen en activiteiten van JDRF Nederland?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!