Nieuws

Diederik Veldkamp nieuwe directeur JDRF Nederland

JDRF

Diederik Veldkamp directeur 2023 breedbeeld

Sinds 9 januari 2023 heeft Stichting JDRF Nederland een nieuwe directeur: Diederik Veldkamp. Hij volgt Ingrid Wiechers op in deze rol.

Diederik Veldkamp (53) werkte voorheen bij UNICEF, waar hij zich bezighield met de nationale en internationale fondsenwerving. Ook voerde hij er de regie over verschillende, impactvolle nationale en internationale samenwerkingen met diverse foundations. Nu is hij klaar voor een nieuwe rol: die van directeur van JDRF Nederland. "Met mijn kennis en ervaring opgedaan bij UNICEF, denk ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn om de footprint van JDRF te vergroten. Ik wil bijdragen aan dat éne ultieme doel: type 1 diabetes de wereld uitwerken."

Algemene aansturing

Als directeur is Diederik Veldkamp verantwoordelijk voor de algemene aansturing van de organisatie, de fondsenwerving, de voorlichting en het versterken van de community. Hij onderhoudt daarvoor relaties met donateurs, sponsoren, vrijwilligers, samenwerkingspartners en wetenschappers.

Diederik studeerde bedrijfseconomie en werkte twintig jaar in de financiële sector. Daarna maakte hij de weloverwogen overstap naar de goededoelensector. "Mijn besluit om voor UNICEF te gaan werken was destijds een bewuste keuze om mijn tijd, competenties en netwerk in te zetten voor een belangrijke maatschappelijke missie: kinderen wereldwijd uitzicht bieden op een betere toekomst", legt Diederik uit.

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie

Na zeven jaar gaat hij die missie nu voortzetten bij JDRF. "Ieder mens, ieder kind heeft recht op een gezond leven. Ik wil met energie en focus blijven werken om op dit punt duurzame verandering in gang te zetten. En voel me daarom sterk gecommitteerd om mee te helpen type 1 diabetes de wereld uit te werken. Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn de basis van levensbelangrijke, hedendaagse oplossingen. En daarmee het vertrekpunt."

De wetenschap zet grote stappen, ook op het gebied van type 1 diabetes. Diederik: "Ik ben vader van drie gezonde kinderen. Hun huidige goede gezondheid kan niet als vanzelfsprekend worden gezien. Daarom ben ik dankbaar voor al het medisch wetenschappelijk onderzoek dat heeft geleid tot oplossingen. Het is belangrijk om te blíjven werken aan noodzakelijke oplossingen. Dat vraagt om financiering, voorlichting en pleiten voor een betere toekomst."